KAŽE UGLEDNI MENADŽER

'Kramarić mora odmah otići, a ovo su idealni klubovi za njega!'

13.11.2014 u 11:20

Bionic
Reading

Poznati nogometni menadžer Danko Đikić u Londonu je, osim što je uživo pratio utakmicu Argentine i Hrvatske, obavio niz sastanaka vezanih uz buduće transfere. Međutim tema našeg razgovora bio je hit igrač MAXtv Prve lige Andrej Kramarić

Da je riječ o menadžeru koji jako dobro kotira u europskom nogometu, govori i podatak da je posljednjih godina popločio put danas svjetski poznatim nogometašima kao što su Igor Bišćan, Ivica Olić, Nikica Jelavić, Ante Rebić, Mihael Mikić, Mato Jajalo i drugi, a u zadnje vrijeme najpoznatiji je po svojoj 'portugalskoj vezi' pa je tako u zagrebački Dinamo doveo igrače kao što su Tonel, Soudani, Pinto, Machado, Wilson golman Eduardo

Na pitanje kakav je interes za Andreja Kramarića, najboljeg strijelca MAXtv Prve lige koji u dresu Rijeke igra u životnoj formi, kaže:

'Kramarićev otac Joža godinama se brine o karijeri svoga sina i zbog toga je vrlo nezahvalno govoriti o cijeni koju bi napadač Rijeke mogao dostići. Kada bi primjerice vrhunski menadžer kao što je Jorge Mendes zastupao Kramarića, cijena bi, siguran sam, otišla u nebo. Andrej ove sezone ima vrhunsku statistiku, ali s obzirom na to da igra u hrvatskoj ligi, nije standardan u prvih 11 nacionalne vrste te ne igra Ligu prvaka, po mojim procjenama cijena mu je trenutačno između pet i osam milijuna eura. Ali ponavljam, kada bi ga prodavao netko kao Mendes, onda bi vjerojatno za njega dobili i više od 10 milijuna', kazao je za tportal.hr Đikić.

Naravno, kada je Đikić već spomenuo Mendesa kao primjer, treba reći da je riječ o čovjeku koji između ostalih zastupa trenera Joséa Mourinha te igrače kao što su Cristiano Ronaldo, Radamel Falcao, James Rodríguez, Ángel Di María i mnoge druge.

Đikić kaže kako je 23-godišnji Kramarić idealan igrač za stil igre kakav preferiraju Benfica, Bayer ili Valencia, a ako uspije u njima, uvjeren je poznati hrvatski menadžer, tada je moguć transfer u klubove kao što su Real ili Bayern. I sam Kramarić je kazao da bi volio doći u klub koji igra napadački…

'Kramarića klubovi vide kao vrhunsko ulaganje. Često me u zadnje vrijeme pitaju treba li takav sjajan igrač, kojeg traži puno klubova, ostati do ljeta u Rijeci – a ja im kažem kako je sada pravi trenutak za prodaju. Međutim za to treba imati vrhunske zastupnike koji imaju utjecaj u najboljim europskim klubovima', za kraj je kazao Đikić.

Dakle zaključak se nameće sam od sebe. Andrejev otac odlučuje o sudbini svoga sina. Pravi potez može mu lansirati sina među zvijezde, a krivi potez... O tome je bolje ne razmišljati.