KLUB BRANI EDUARDA

Wenger: Forenzičari su dokazali da Dudu nije simulirao

16.09.2009 u 11:57

Bionic
Reading

Nakon što je Uefa ukinula suspenziju Eduardu da Silvi zbog navodnog simuliranja jedanaesterca protiv Celtica, oglasio se i njegov trener Wenger koji tvrdi da su forenzički dokazi koje su u klubu dostavili Uefi potvrdili da Eduardo nije namjerno pao

Iako je prvotno Disciplinska komisija Uefe suspendirala Eduarda zbog navodnog simuliranja jedanaesterca, krovna europska nogometna institucija se pokrila po ušima i maknula suspenziju tvrdeći da nema dokaza protiv Dudua. A dokaze da hrvatski napadač i član Arsenala nije glumio pad dostavili su iz njegova kluba.

'Za vrijeme utakmice smatrao sam da nije bio jedanaesterac, što sam kasnije i na konferenciji za novinare ponovio. No nakon toga sam razgovarao s Eduardom i on mi je rekao da je bilo kontakta između njega i golmana Celtica. Zaposlili smo stručnjaka za forenziku koji je potvrdio da je Eduardo imao kontakta s Celticovim golmanom. U Uefi su pogledali naše dokaze i vidjeli da je Eduardov gležanj bio u kontaktu s Borucom, tako da su se Eduardove riječi pokazale točnima', tvrdi trener 'topnika' Arsene Wenge,r koji je još jednom stao u obranu svojeg napadača koji se posljednjih dana našao na meti engleskih medija.

'Zar Rooney nije pao u kaznenom prostoru u utakmici protiv nas? Ponekad napadači padaju jer žele varati, ponekad da bi se zaštitili od ozljede, a ponekad zato što žele pokazati sucu da su bili srušeni. Zato moramo vidjeti koji su pravi razlozi nekog pada u kaznenom prostoru. Po mom mišljenu, nekada igrači padnu čisto zbog refleksa, što ne znači da svaki put žele prevariti suca', završio je Wenger.