MODRIĆ I EKIPA SLAVE

Kraljevska pobjeda Reala! Messi i društvo na koljenima

25.10.2014 u 20:01

Bionic
Reading

Iako su rano poveli, nogometaši Barcelone morali su priznati da su bili nadigrani na Santiago Bernabeu, a Real je dominantnom igrom u drugom poluvremenu došao do pobjede 3:1

Na samom početku utakmice, činilo se kako će osovina Messi-Neymar-Suarez napraviti dar-mar u obrani Reala, a nakon samo četiri minute, baš je na asistenciju Luisa Suareza Neymar postigao pogodak za vodstvo Barce. Realu je pripalo slijedećih 15-tak minuta, kada je Benzema imao nekoliko vrlo dobrih prilika, a pogodio je i gredu.

Nakon toga, period bolje igre Barcelone, odlične prilike za Messija i Neymara, ali iskazao se toliko osporavani Casillas. Bio to period vidno bolje igre Barcelone, koji su mogli, možda i trebali kapitalizirati s novim pogotkom. A onda je Pique u 33. minuti igrao rukom na ubacivanja Marcela, a Ronaldo pogodio za 1:1. S tim se rezultatom otišlo na odmor. Utakmica je bila kako izjednačena, tako i odlična.


Drugo je poluvrijeme donijelo poptunu dominaciju Reala, a Barcelona nije uspjela stvoriti niti jednu izrazitu priliku za pogodak pred vratim Casillasa. Staru boljku igre iz prekida kod Barce je razotkrio Pepe svega pet minuta nakon poluvremena, da bi nakon toga domaćin samo čekao na vrlo česte prilike iz kontranapada. A jedna se takva dogodilo u 61 minuti, nakon pogreške tada kapetana Inieste, koju je kapitalizirao Benzema, nakon asistencije Jamesa.

Pokušao je Enrique promijeniti ritam utakmice s nekoliko zamjena (ušli Rakitić, Pedro i Sergi), ali sve što su gosti uspjeli je nametnuti prividan pritisak, koji je Real koristio za kontranapade. Moglo je biti i više na kraju u korist domaće momčadi, ali trupe Carla Ancelottija nedvojbeno će biti zadovoljne i s ovakvom pobjedom.

Barcelona je sada samo na bod prednosti pred Realom, i dalje doduše na prvom mjestu. Nakon što nisu primili pogodak u prvih osam utakmica, sada su ih kasirali tri u 90 minuta.