SUDAR S MODRIĆEM

Emotivni Rakitić o svom prvom 'el clasicu': Moji snovi će se ostvariti!

24.10.2014 u 11:38

  • +4

Ivan Rakitić u dresu Barcelone

Izvor: Reuters / Autor: Gustau Nacarino

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić priznao je kako je kao 'klinac maštao o nastupu na 'el clasicu', najvećem španjolskom derbiju između Real Madrida i Barcelone.

Njegova maštanja će se u subotu ostvariti kada će s Barcelonom gostovati na Santiago Bernabeu.

'Kao dječak maštao sam o el clasicu, a sada će se moji snovi ostvariti. Sada ću se i sam moći uvjeriti kakav je to spektakl. Igrati s igračima koji su mi idoli i koji su pisali povijest nogometa nestvarno je, kao da sanjam. Svjestan sam odgovornosti', kazao je Rakitić u razgovoru za Gol TV.

Barcelona odlazi u Madrid kao lider prvenstva i bez obzira na ishod utakmice ostat će na vrhu Primere. Katalonci imaju 22 boda i sjajnu razliku pogodaka 22-0, Sevilla je druga s tri boda manje, a Real je na trećem mjestu s četiri boda manje.

'Osjeća se pritisak zbog utakmice, znam da je Clasico nešto posebno i da će cijeli svijet pratiti tu utakmicu, no za Real se pripremamo kao i za svaku drugu utakmicu. Ja imam svoje posebne rituale koji su isti kao i uoči svakog dvoboja," priznao je 'Raketa'.


Rakitić je otkrio kako se svakog dana čuje s Lukom Modrićem koji će u subotu stajati na suprotnoj strani.

'Luka je vrhunski nogometaš. Napreduje iz utakmicu u utakmicu. On je vrlo važan igrač za Real i za našu reprezentaciju, a kao čovjek je nevjerojatan. Imamo sjajan odnos. Velika je stvar za malu zemlju kao što je Hrvatska da ima dvojicu igrača u Clasicu', dodao je Rakitić.

Veznjak Barcelone se osvrnuo i na igre dvojice najboljih nogometaša na svijetu - Cristiana Ronalda i Lionela Messija

'Cristiano je u sjajnoj formi, postiže mnogo golova, no nadam se da ćemo ga zaustaviti. Real ima još vrhunskih nogometaša i moramo pripremiti svaki detalj. Ne smijemo paziti na samo jednog igrača. Messi? Nitko nije kao on. Nedavno je trener Enrique kazao kako ono što radi Messi nije moguće ponoviti niti na PlayStationu. Više nikada nećemo imati takvog igrača kao što je on. Messi nije samo najbolji na svijetu, već i najbolji u povijesti. Velika je radosti dijeliti svlačionicu s takvim majstorom', zaključio je hrvatski reprezentativac.