PLANIRA SE VELIKI PROJEKT

Aljoša Asanović najveća je zvijezda slovačke lige!

23.10.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Legenda Hajduka te bivši hrvatski reprezentativac, ali i član sturčnog stožera Slavena Bilića, s kojim je od 2006. do 2012. vodio hrvatsku reprezentaciju, Aljoša Asanović, postao je tehnički direktor slovačkog kluba DAC iz Dunajske Strede

Iako mu dugogodišnji prijatelj te 'poslovni partner i mentor' Slaven Bilić radi kao trener u turskom Bešiktašu, Aljoša Asanović, koji je s Bilićem bio i u moskovskom Lokomotivu, odlučio se na nešto drugačiju karijeru. Nakon povratka iz Moskve čekao je svoju priliku i dočekao u ponudi Oszkara Vilagija, slovačkog biznismena, vlasnika DAC-a, kluba koji se dio mađarskog entitea u Slovačkoj.

U srijedu je Asanović predstavljen tamošnjim novinarima, a reporter Sportskih novosti, napisao je kako su slovačke kolege za Asanovića napisale da je on najveće pojačanje slovačke lige uopće.

Iako iza sebe ima briljantnu bogatu i uspješnu karijeru, Asanović se nije ustručavao ulaska u ovaj, po mišljnju nekih, mali klub.

'S vlasnikom kluba, u kontakt sam stupio u svibnju, kada me je impresionirao strašću, ali i projektom. Vizija Oszkara Vilagija jest stvoriti klub kakav je bio osamdesetih, kada su ovdje dolazili velikani poput Bayerna', rekao je Asanović a prenose Sportske novosti.

'Ono najvažnije je da želim raditi, idem svojim putem i pritom me nimalo ne opterećuje kako ostali gledaju na to. Imao sam izuzetnog mentora u vidu neponovljivog Zorislava Srebrića koji me naučio svemu. Što je, na koncu, malen klub? Ako želite raditi, stvarati, morate početi od nule', zaključio je Asanović, uz dodatak da će u skorije vrijeme probati kroz svoj novi klub afirmirati nekog od hrvatskih igrača, kojima je Slovačka prirodnija okolina, nego recimo, nogometašima iz Afrike.