JOŠ JEDAN DINAMO

Ovim će potezom najviše profitirati hrvatski futsal!

22.10.2014 u 14:38

Bionic
Reading

Zagrebački futsal dobio je novi zalet. Iako već godinama živi na našim prostorima, prvi 'boom' doživio je za vrijeme Europskog prvenstva kada je Hrvatska igrala u polufinalu te punila Arene u Splitu i Zagrebu, dok je drugi stigao ove godine, ulaskom MNK futsal Dinama u Drugu ligu, što je povećalo gledanost utakmica futsala, ali i osnivanjem 1. županijske lige ZNS-a

Naime, pod ravnanjem Roberta Grdovića, najboljeg hrvatskog haklera koji je svojevremeno oduševljavao i na parketima jedne od najboljih svjetskih futsal liga, talijanskoj, a koji sada obnaša i ulogu voditelja futsala ZNS-a te ujedno trenera u MNK Nacionalu, pokrenuta je 1. Županijska nogometna liga Zagrebačkog nogometnog saveza.

'Koliko se sjećam, bilo je nekih pokušaja pokretanje takve lige već prije desetak godina, baš u vrijeme dok sam igrao po Italiji. No nažalost ta liga se nakon jedne godine ugasila, a ona je odličan temelje za budućnost zagrebačkog futsala i podizanje kvalitete u njoj. Naime, kroz utakmice u ovoj ligi, a u kojoj igraju uglavnom mlađi igrači, koji nakon završetka juniorske karijere jednostavno nemaju prilike gdje igrati, osim da se pokušaju nametnuti u velikom nogometu, dajemo im priliku da treniraju i igraju još godinu, dvije ili tri te se pokušaju nametnuti prvim momčadima svojih klubova', rekao je za tportal.hr Robert Grdović, voditelj futsala ZNS-a.

Ove sezone u 1. ŽFL ZNS-a natječe se šest klubova, a to su MNK Petrus AP Livaja, MNK Podsljeme, MNK Goli Vrh (pobjednici gradske lige grada Jastrebarskog), MNK Futsal Dinamo II (mlada ekipa), MNK Alumnus II (mlada ekipa) i MNK Nacional II (mlada ekipa).

Sustav natjecanja je sistem lige, a igra se trokružno tj. 15 kola. Sve utakmice se igraju u dvorani Sutinska Vrela svakog ponedjeljka u vremenu od 17 do 20 sati. Organizaciju i natjecanje lige provodi ZNS uz pomoć sudaca i delegata iz matičnog saveza.

'Zasad imamo šest klubova, ali se nadamo da ćemo već dogodine imati osam do deset klubova. To nam je želja ali i vizija, kako bi futsal povećao svoju bazu', zaključio je Grdović.

Rezultati 1. kola:

MNK Alumnus II - MNK Nacional II 2:5 (0:2)
strijelci: 0:1 Torma (8 min), 0:2 Šimek (18'), 1:2 Kuninec (23'), 1:3 Uroić (28'), 1:4 Jamičić (31'), 1:5 Jamičić (32'), 2:5 Uremović (38')

MNK Goli Vrh - MNK Futsal Dinamo II 0:1 (0:0)
strijelac:0:1 Ilić (34')

MNK Petrus-Ap Livaja - MNK Posljeme 5:1 (2:1)
strijelci:0:1 Huzanić (4'), 1:1 Cota (6'), 2:1 Meden (11'), 3:1 Marušić (31'), 4:1 Meden (32'), 5:1 Cota (39')