ŠIRI SE POPIS

Zvijezda ManUtda sudjelovala u namještanju!?

21.10.2014 u 17:29

Bionic
Reading

Ander Herrera primio je novac nakon sporne utakmice Levantea i Zaragone 2011. godine, koja je gostima donijela bodove spasa u posljednjem kolu Primere…

Nakon što se sadašnji kapetan Atletica Gabi našao u središtu skandala oko namještanja dvoboja od prije tri godine, u kojem je zabio oba gola i donio pobjedu Zaragozi, na optuženičkoj klupi mu se pridružilo i novo pojačanje Manchester Uniteda Ander Herrera.

Kao i Gabiju te još šestorici nogometaša, i njemu je sjeo novac od bivšeg predsjednika Zaragoze Agapita Iglesiasa nakon dvoboja, zbog čega se našao na udaru antikorpucijske službe u Španjolskoj.

Uključeni igrači uglavnom se brane na isti način: da su dobiveni novac odmah vratili njegovom pošiljatelju. Nije jasno zašto je novac kolao između igrača i predsjednika, ali sumnja se da mu je konačna uloga bila platiti pobjedu koja je klubu donijela opstanak, a Deportivo gurnula u niži rang, tj. bio je namijenjen onima koji su za to bili najzaslužniji.

Cijeli slučaj sada je u rukama sudstva u Valenciji, gdje će uskoro biti formaliziran i započet proces protiv osumnjičenih.