FIFA POTVRDILA

Riješen problem! Može igrati za hrvatsku reprezentaciju

21.10.2014 u 13:06

Bionic
Reading

Marin Leovac (26) može igrati za hrvatsku reprezentaciju - zaključak je to dijaloga između predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza i Fife

Diplomacija Hrvatskog nogometnog saveza uspješno je privela kraju 'pregovore' s Fifom na temu Marina Leovca te će branič Rijeke biti dostupan izborniku Niki Kovaču za predstojeće akcije Hrvatske.

Nakon što je HNS dostavio Fifi potvrde iz nacionalnih saveza Austrije i BiH kako Leovac nije nastupao za njihove mlađe dobne kategorije u službenim natjecanjima, svjetska nogometna organizacija složila se kako ne vidi zapreke njegovom igranju za Hrvatsku, ako su zadovoljeni svi uobičajeni uvjeti za nastupanje za reprezentaciju.

'Drago mi je što se na pozitivan način za nas rasplela ova tema i što je Marin sada kandidat za A selekciju. Na njemu je da nastavi s dobrim igrama u dresu Rijeke, pratit ćemo ga kao što pratimo i sve ostale kandidate', izjavio je izbornik Niko Kovač.

Leovac je rođen u Jajcu (BiH), a karijeru je započeo u Austriji gdje je igrao za Sportunion Aschbach, USV Oed/Zeillern i Austriju Beč prije nego je 2014. godine stigao u Rijeku. Nema nastupa niti za jednu nacionalnu reprezentaciju.