PORUKE UEFI I FIFI

Ivica Osim o prekidu utakmice Srbije i Albanije; evo rješenja!

20.10.2014 u 11:53

  • +25

Beograd: Tučnjava i neredi na utakmici Srbije i Albanije

Izvor: Reuters / Autor: Marko Đurica

Bionic
Reading

Jedan od najboljih nogometnih trenera s ovih prostora, Ivica Osim osvrnuo se i na nedavni incident na utakmici između Srbije i Albanije

Za portal Klix.ba 73-godišnji Ivica Osim osvrnuo se između ostalog i na loš start nogometne reprezentacije BiH u kvalifikacijama za Euro 2016.

'Sve je manje utakmica i bodova i to je ono što nam trenutačno nimalo ne ide u prilog. Tješimo se kako ima još dosta utakmica, ali što nam to vrijedi ako ne možemo to iskoristiti', kazao je Osim.

U velikom intervjuu osvrnuo se i na nedavno prekinutu kvalifikacijsku utakmicu u Beogradu između Srbije i Albanije.

'Sve selekcije iz bivše Jugoslavije trebale bi se sastati i porazgovarati o tome kako riješiti taj problem međunacionalnih tenzija', poručio je iskusni Osim dodavši:

'Ja ne vidim razlog zašto bismo mi bili mete za razračunavanje i da se sve lomi preko naših leđa. Treba Uefi i Fifi dati do znanja da bi oni trebali malo više povesti računa o regiji Balkana, koja je vrlo bitna kada je u pitanju nogomet. Treba učiniti sve da se izbjegnu utakmice s atmosferama revanšizma, ratništva itd. Ne trebaju nam uvijek utakmice kao što je ona između Srbije i Albanije, poplave ili zemljotresi pa da počnemo razgovarati. Može se igrati i nogomet i družiti.'

Cijeli intervju pročitajte OVDJE

Ružne scene