BRAZILSKA LIGA

Ni Eduardov gol rukom nije pomogao Flamengu

20.10.2014 u 09:47

Bionic
Reading

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac Eduardo da Silva, unatoč ne prevelikoj minutaži u dresu Flamenga, uredno postiže golove

Eduardo da Silva još je uvijek - 'nogometno' živ. Nakon što se oprostio od reprezentacije, a čemu je pridonijela ignorancija izbornika Kovača, bivši napadač Dinama, Arsenala i Šahtara, ispunio si je dječački san i potpisao za jedan od najvećih brazilskih klubova - Flamengo.

No budući da je godinama igrao po Europi, tako je trebalo i vremena da se privikne na ritam brazilske lige. I sada, kada ga je napokon uhvatio, Eduardo da Silva počeo je zabijati. U 15 nastupa, u kojima je sakupio 723 minute, Dudu je zabio sedam golova.

Posljednji je zabio u dvoboju protiv Atletica, no domaćini su nakon ulaska lopte u gol žustro protestirali. I tek nakon ponovljene snimke jasno je da je lopta pogodila Eduarda u ruku te se od njega odbila u mrežu. Međutim, nije bilo nikakve namjere s Eduardove strane pa je sudac procijenio da je pogodak regularan.

Na sreću suca, jer domaćini su zbog te njegove odluke bili vrlo ljuti, igrači Flamenga do kraja su ipak preokrenuli rezultat te upisali pobjedu 2:1.

Flamengo je nakon 29 kola na 11. mjestu tablice, a Atletico se nalazi na četvrtom mjestu.