I REDARI TUKLI IGRAČE

I Srbi zgroženi time kakvi su huligani hodali travnjakom!

16.10.2014 u 10:32

Bionic
Reading

Iako je od neodigrane utakmice između Srbije i Albanije prošlo već gotovo dva dana, čini se da će se o nemilim događajima sa stadiona Partizana pričati još danima. Ili barem do Uefine odluke o sankcioniranju grešnika, a ona bi trebala biti poznata 23. listopada

No ono što se do sada činilo nevjerojatnim jest to da su srpski mediji shvatili da je došlo do velikih propusta u organizaciji utakmice, zbog čega su se na travnjaku Partizanova stadiona našli brojni huligani, a čak su i redari sudjelovali u udaranju albanskih nogometaša.

S albanskim reprezentativcima pokušao se fizički obračunati i Ivan Bogdanov, u čemu ga je spriječila pojava policije i redara na terenu. On je jedan od vođa navijača Crvene zvezde s podebljim kriminalnim dosjeom, a 'slavan' je postao u listopadu 2010. Tada je srpska reprezentacija igrala kvalifikacijsku utakmicu za Euro 2012. u Genovi protiv Italije, prekinutu zbog divljanja gostujućih huligana, a policija je uhitila Ivana Bogdanova kao jednog od predvodnika nereda koji su zgrozili Europu.


Bogdanov je osuđen na talijanskom sudu u ožujku 2011. na tri godine i tri mjeseca zatvora, međutim ono što čudi srpske medije jest to da mu u Srbiji nije izrečena mjera zabrane dolaska na utakmice, a posebice ovakve u kojima se moglo očekivati - najgore.

Huligan Bogdanov nije se zadržao na tribini, već je s grupom maskiranih istomišljenika sišao na teren i sudjelovao u incidentima, želeći se obračunati s albanskim nogometašima koji su spas pronašli bježeći u svlačionice. Da nije bilo reakcije Duška Tošića, koji je nekoliko minuta proveo u razgovoru s Bogdanovim, pitanje je što bi bilo.

Organizatori utakmice, odnosno čelni ljudi FSS-a (Nogometnog saveza Srbije), koji su angažirali redarsku službu Ineks plusa, također će biti dijelom policijske istrage jer među 'zaštitarima' ove redarske službe bilo je huligana koji su se, noseći markere, upustili u sukob s Canom, Xhakom i drugim albanskim nogometašima.