TOGOANAC PRED ISTRAGOM

Van Persie: Adebayor me želio ozlijediti

13.09.2009 u 13:45

Bionic
Reading

Napadač engleskog prvoligaša Arsenala i nizozemski nogometni reprezentativac Robin van Persie (26) optužio je svog bivšeg suigrača, a sada igrača Manchester Cityja Togoanca Emanuela Adebayora da ga je namjerno pokušao ozlijediti tijekom subotnjeg prvenstvenog susreta između Manchester Cityja i Arsenala koji je završio pobjedom Cityja od 4-2

Adebayor je ovoga ljeta prešao iz Arsenala u Manchester City za 25 milijuna funti te se tijekom čitavog dvoboja osjećala velika napetost između njega i bivših mu suigrača. Kod rezultata 1:1 u 70. minuti Adebayor je, čini se, namjerno udario kopačkom u glavu Van Persiea dok je Nizozemac ležao na travnjaku, ali za taj potez sudac Clattenburg ga nije kaznio.

No iz Engleskog nogometnog saveza (FA) su najavili istragu oko čitavog slučaja, pa bi Adebayor mogao biti kažnjen nakon pregleda snimke.

'Tužan sam i razočaran zbog Adebayorova bezumna i zlonamjerna poteza - kada me je nagazio. Znam da je riječ o igri u kojoj je prisutan fizički kontakt, i sam sam tijekom svoje karijere imao nekoliko grubih i zakašnjelih startova, ali nikada nisam išao s namjerom da ozlijedim suparnika. A Adebayor je želio upravo to, ozlijediti me. Time je pokazao da nije velik igrač. Sretan sam što nisam zadobio težu ozljedu, jer je bilo jasno da me želi udariti. Vidljivo je da je promijenio položaj tijela kako bi me zakačio', smatra Van Persie.

Adebayor se po završetku utakmice branio da njegovo udaranje Van Persiea nije bilo namjerno.

'Nisam imao vremena povući nogu. Htio sam udariti loptu i slučajno sam nogom dodirnuo njegovu glavu. Na kraju utakmice sam mu se ispričao', rekao je Adebayor, ali Van Persie negira da je razgovarao s Adebayorom po završetku utakmice.

Adebayor se ispričao i zbog načina na koji je proslavio pogodak za vodstvo Cityja od 3:1 u 80. minuti kada je pretrčao čitav travnjak te izazivački kleknuo s raširenim rukama pred dio tribine na kojem su bili smješteni navijači Arsenala.

'Nisam to smio napraviti, ali ponijele su me emocije. Ispričavam se', kratko je rekao.

Za tu provokaciju sudac je Adebayora kaznio žutim kartonom.