BAJKA IDE DALJE

Siloviti Dinamo krenuo prema prvoj ligi, prvi gol Šokote

13.10.2014 u 09:26

Bionic
Reading

Nakon dvije revijalne 'probe' MNK futsal Dinamo je odigrao prvu službenu utakmicu nove sezone i silovitom pobjedom protiv prošlosezonskog prvaka Siscije pokazao koliko može. Na tribinama su Bad Blue Boysi zadržali visoku razinu izvedbe kojoj su se naklonili i toplo dočekani gosti

Oko dvije i pol (2.400 prodanih ulaznica) tisuće gledatelja prvim je pljeskom pozdravilo goste iz Siska koji su na ovom dvoboju primili pehar za lanjski naslov u ovoj drugoj ligi, te nagrade za najboljeg strijelca i igrača. Da imaju bolju financijsku situaciju, bili bi prvoligaši jer na parketu su to zaslužili... Nakon toga, krenuo je uragan u plava jedra koji je utakmicu okrenuo u jednosmjernom pravcu.

U prvim minutama Siscia (koja je doputovala bitno oslabljena, a Dinamu je nedostajao Franja) je brzim kontrama pružila priliku domaćem vrataru Škoriću da pokaže visoku klasu, a zatim je krenula lavina koja je rezultirala s konačnih 6:1 (3:0). Prvo je zabio Pavlović, pa Pezelj, a za kraj poluremena dupli pas dvojice debitanata Tome Šokote i Matije Đulvata rezultirao je golom Šokote za 3:0.

U nastavku slična priča. Pezelj je zabio svoj drugi gol, a onda je uslijedio možda najemotivniji trenutak večeri. Peti gol postigao je Novačić, hakler koji cijeli život putuje s BBB-ima po gostovanjima i, možete zamisliti, znao je kako proslaviti gol s kolegama s tribine. Šesti gol bio je malo remek djelo Purgara, a zasluženi gol gosti su postigli preko strijelca Toljana. I Siščanin je dizao navijače na noge, nema veze što su protivnički, ovakva atmosfera nosi i domaće i goste.


'Predivno... Pritisak je bio ogroman, a o vlagi da ne pričam. Trebala nam je ova pobjeda da se 'otkočimo', a kad se još malo uigramo bit ćemo i puno bolji,' poručuje kapetan Dinama Matija Đulvat, dok Tomo Šokota dodaje:

'Moramo se još uigrati, ali važno je da smo dobro startali. Što reći o atmosferi? Neopisivo mi je drago da sam dio ove priče kakvu grad Zagreb i Dinamo zaslužuju, ovdje vidimo kolika je ljubav prema plavoj boji,' završava nekadašnji kapetan 'travnatog' Dinama koji se jako dobro snašao i u ulozi na parketu.

Prva pobjeda je upisana, MNK Dinamo izgleda posloženo i moćno. U svim aspketima. Mala vojska volontera omogućava temelj za ono što Bad Blue Boysi pretvaraju u jedinstven haklerski ugođaj. Igrači Dinama toliko su se nabrijali da su sinoć napravili i previše prekršaja, ali kristalno je jasno da se u ovoj priči nitko neće štedjeti...