NAKON BUGARSKE

Kovač jako zadovoljan: Taktički smo odigrali savršeno!

10.10.2014 u 23:08

  • +5

Kvalifikacije za Euro 2016.: Bugarska - Hrvatska

Izvor: Reuters / Autor: REUTERS/Stoyan Nenov

Bionic
Reading

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač je nakon važne 1-0 pobjede protiv Bugarske u Sofiji u kvalifikacijama za EURO 2016. izjavio kako je njegova momčad odigrala taktički savršenu utakmicu.

'Dobro smo se namučili, svih 90 minuta je bilo teško i utakmica je bila otvorena do samoga kraja. Mislim da smo u prvom poluvremenu diktirali igru, a oni su nam mogli zaprijetiti samo iz prekida. U drugom poluvremenu smo se malo previše povukli, ali dečki su pokazali karakter i izdržali sve napade. Od bokova smo očekivali više, ali morali smo puno raditi u defenzivi i zato nismo mogli češće odlaziti u kontre. Taktički smo ekipu pripremili savršeno o čemu svjedoče i dvije izmjene bugaraskog izbornika Peneva na poluvremenu. Ova nam pobjeda neće ništa značiti ako ne pobijedimo Azerbajdžan u ponedjeljak', rekao je Kovač.

Ivan Perišić koji je prisilio bugarskog stopera Bodurova na pogrešku i autogol u 36. minuti:

'Očekivali smo ovakvu tešku atmosferu, ali ostvarili smo planirano i ova tri boda moramo potvrditi u ponedjeljak. Odigrali smo muški, jer smo znali da samo tako možemo do pobjede'.