VEĆ GODINAMA 'TIJESAN'

Liverpool dobio dozvolu za povećanje svog Anfielda

23.09.2014 u 18:53

Bionic
Reading

Mediji okruga Mersey prenose kako je gradsko vijeće Liverpoola izdalo ključnu dozvolu za širenje kapaciteta mitskog Anfield roada

Dejan Lovren i njegovi suigrači iz Liverpoola trenutno igraju na stadionu kapaciteta nešto većeg od 45 tisuća gledatelja. Stadion je uvijek pun i već 13 godina traje pravno driblanje kluba i gradskih vlasti oko izgradnje modernije infrastrukture.

U Liverpoolu su se izmjenjivali vlasnici koji su lutali s idejama oko modernizacije, no nakon dolaska na čelo kluba Fenway grupe postalo je jasno da redsi ostaju na Anfieldu na kojemu su od osnutka 1892. godine.

Iako klub službeno još drži distancu obzirom da se dozvole tek trebaju službeno izdati, imaju razloga za slavlje obzirom da je gradsko vijeće odobrilo pokretanje projekta vrijednog oko 260 milijuna funti.


Vlasnici su naumili rekonstrukciju stadiona obaviti u dvije faze. Kroz nekoliko mjeseci trebali bi početi radovi na tribini Main stand čiji bi se kapacitet povećao za 8.5 tisuća sjedalica. Taj bi posao trebao biti zgotovljen do početka sezone 16/17 nakon čega bi se pristupilo širenju Anfield road standa koji bi na kraju mogao primiti dodatnih 4.8 tisuća navijača. Tako bi se kapacitet stadiona podigao na otprilike 60 tisuća gledatelja. Tijekom svih faza radova Liverpool će ostati igrati na Anfieldu.

Djelić čudesne atmosfere tijekom povratka u LP protiv Ludogorca