ŠUKER SE PRISJEĆA

Godišnjica smrti: Marković je zacrtao ovaj put HNS-a

23.09.2014 u 11:19

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni savez ovog utorka obilježava prvu godišnjicu smrti Vlatka Markovića, najdugovječnijeg predsjednika HNS-a.

Prije točno godinu dana u zagrebačkoj je bolnici Rebro u 77. godini je nakon teške bolesti preminuo Vlatko Marković, nekadašnji reprezentativac, te dugogodišnji predsjednik HNS-a.

Marković je na tu funkciju izabran 1998. godine, a obnašao ju je sve do 2011. godine, da bi potom bio proglašen za počasnog predsjednika. Tijekom svog mandata, HNS-u je osigurao Kuću nogometa u Rusanovoj ulici u Zagrebu.

'Vlatku dugujemo nastaviti istim putem koji je on zacrtao. Brinuti za ljude, brinuti za Savez i brinuti za hrvatski nogomet. Od njega smo najbolje mogli naučiti kako se to radi', poručio je na web-stranici HNS-a Markovićev nasljednik na čelu Saveza Davor Šuker.

Marković je bio i reprezentativac bivše države, igrao je i na Ssvjetskom prvenstvu u Čileu 1962. godine gdje je izabran u najbolju momčad turnira.

'Ima li smisla nabrajati što je sve Vlatko postigao kao igrač, kao trener i kao predsjednik Saveza? Nema, jer izrazi sućuti koji su pristigli sa svih strana svijeta i iz svakog kutka Hrvatske najbolje govore kakav je trag ostavio u hrvatskom, ali i svjetskom nogometu', kazao je Šuker.