SVI ODUŠEVLJENI

Rakitić ključno oružje nove Barce: 'Bomba' od 91km/h!

23.09.2014 u 10:52

Bionic
Reading

Prvi pogodak Ivana Rakitića u dresu Barcelone bio je poseban, a El Mundo Deportivo potvrdio je da se radilo o brzini udarca od 91km/h

Barcelona je na fantastičan način započela novu sezonu. Ekipa Luisa Enriquea odigrala je četiri utakmice u Primeri i jednu u Ligi prvaka te zabilježila same pobjede uz niti jedan primljeni pogodak. Veliki zasluge tome idu našem Ivanu Rakitiću, koji se odlično pridodaje obrani, a to je dokazao i u zadnjem susretu protiv Levantea kada je u prvom dijelu pri 0:0 uklizavanjem pred vlastitim golom spasio mrežu Claudija Brava.

Nova stvar u igri Katalonaca su i udarci iz daljine koji su bili vrlo rijetki prije nego što je ovog ljeta stigao naš reprezentativac. Kako piše El Mundo Deportivo, njegov šut koji je završio u mreži Javiera Fernandeza imao je brzinu 91km/h i to je ono što Luis Enrique traži od Rakitića, da puca iz daljine, a ušetavanje u gol karakteristično za staru Barcu tek je povremena atrakcija u režiji Messija, Inieste i Neymara.

'Odigao je sve četiri utakmice u Primeri i pretvorio se u najvrjednije pojačanje prema mišljenju navijača. Bez galame, na temelju rada, skromnosti, izbjegavajući bilo kakve usporedbe, ne samo da je zadobio povjerenje Luisa Enriquea, već i poštovanje svlačionice,' piše španjolski novinar Roger Torello.

Nažalost, Rakitić je zadobio lakšu ozljedu, nagnječenje stopala, i mogao bi propustiti prvenstveni susret u srijedu u gostima kod Malage. Ali oporavak sigurno neće dugo trajati…