NEIZLJEČIVI PRAGMATIK

Mourinho hladno o Lampardovoj ljubavnoj priči

22.09.2014 u 11:38

Bionic
Reading

Nogometni gol vikenda u svjetskim okvirima bez sumnje je onaj Franka Lamparda kojim je zaustavio 'svoj' Chelsea na putu do pobjede u engleskom derbiju

Frank Lampard je u 13 sezona provedenih u Chelseaju odigrao 648 utakmica, upisao 211 golova i osvojio 13 trofeja. No, protekle sezone nije bio u prvom planu Josea Mourinha i sa 35 godina na leđima odlučio se zua novi izazov. Potpisao je ugovor s New York Cityjem, američkom 'ispostavom' Manchester Cityja i vrijeme do selidbe preko oceana odlučio iskoristiti za nastupe u redovima aktualnog engleskog prvaka.

U derbiju protiv Chelseaja zabio je za konačnih 1:1 i ukipio se... Nije mu palo na pamet slaviti gol kojim je stadion bacio u apsloutni delirij i tako dodatno zacementirao status Chelseajeve legende. Mnogi su ostali ganuti, ali ne i 'posebni' Mourinho.


'U trenutku ada je odlučio igrati za rivala ljubavna priča Franka i Chelseaja bila je gotova. ne znam, možda sam nepopravljivi pragmatik u nogometu, ali ne vjerujem puno u priče o ljubavi i strasti na terenu,' rekao je nakon dvoboja Mourinho dok je Lampard ostao u emotivnom izdanju.

'Lijepa reakcija navijača oba kluba kada sam ulazio nije me iznenadila. Naravno, sada sam igrač Cityja i znam što mi je činiti na terenu, ali bio je ovo čudan dan za mene  i nakon pogotka jednostavno nisam mogao slaviti. Previše je bilo emcija i respekta prema protivniku,' kaže iskusni Englez koji je zajedljivom bivšem treneru pokazao da još uvijek nije za otpis.