Nogomet NAVIJAČI OD VESELJA DO OČAJA

Gorčinu poraza ispirali u londonskim pubovima

Prije dvije godine pobjeda protiv Engleza trasirala se već na Piccadillyju. Tada se na tom poznatom londonskom trgu nije moglo kretati od hrvatskih navijača. Ovog puta atmosfera je bila kudikamo mirnija. Možda su navijači predosjećali nesretan rasplet

Stizali su hrvatski navijači u London iz svih krajeva Hrvatske, stizali su i preko različitih odredišta, Klagenfurta, Trevisa, Venecije, Frankfurta, a i različitim sredstvima - avionima, vlakovima i kombijima. Svi su imali istu želju - nadglasati Engleze i uzdignutih glava otići s Wembleyja.

Međutim, rasplet na travnjaku našim navijačima nije ostavio nimalo razloga za opuštenost. I dok su neki pesimistično najavljivali utakmicu o kojoj nam puno toga ovisi, između Ukrajine i Engleske, dio, poput četvorke iz Omiša, djelovao je puno mirnije.

'Nije mi jasno što se dogodilo s dečkima? Kako su to odigrali? Ne vjerujem da se izostanak Modrića toliko osjeti. Znam da bi sada bilo najjednostavnije kritizirati sve, ali mi još uvijek vjerujemo da ćemo se plasirati u dodatne kvalifikacije. Sigurno Capello neće htjeti kalkulirati i riskirati svoj ugled. Prema tome, ako će obje momčadi biti u formi kao sada, onda sigurno Engleska pobjeđuje. Dakle, opet ćemo imati sve u svojim rukama, a vjerujem da će Bilić dotada dignuti momčad. Prije mjesec dana bili smo sjajni. Sada smo bili loši, a to znači da je za mjesec dana na redu bolje izdanje', rekao je Ante iz Omiša.
Silvijo Škrlec
Varaždinska ekipa, sedam ili osam navijača, koja će u Londonu ostati do petka, unatoč porazu neće se skrivati.

'Ustvari hoćemo, ići ćemo po pubovima. U želji da isperemo gorak okus nakon ovakve partije. Unatoč porazu, mislim da u Hrvatskoj ipak mogu biti ponosni na ovakvu atmosferu. Makar su se domaćini pripremali kao da dolaze najveći divljaci na svijetu. Dokazali smo da znamo dobro navijati, a to ćemo dokazati i u Kazahstanu', rekao je Krešo iz Varaždina.

Istina, navijači su bili sjajni, no sasvim sigurno nije im trebala 'bljeskalica' i utrčavanje u teren. Kada im već igrači nisu priuštili veselje, napravili su to sami. Da Englezima ne ostanu dužni.   
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku