RASTROŠNA VREMENA

Ako Bale i Ronaldo vrijede 100 milijuna, on bi vrijedio milijarde

20.09.2014 u 13:40

Bionic
Reading

Cijene nogometnih transfera ovoga su ljeta dosegnule novi plafon i nezaustavljivo rastu u posve nerealne okvire. Zvijezde ranijih nogometnih epoha mogu samo uzdisati i komentirati

Apslolutna legenda njemačkog nogometa Franz Beckenbauer se u razgovoru za Bild osvrnuo na cijene koje najveći klubovi danas plaćaju za igrače visoke klase.

'Ako se za igrače poput Cristiana Ronalda i Garetha Balea danas potroši oko 100 milijuna eura onda bi Johann Cruyff valjda vrijedio milijarde,' kaže njemački nogometni Kaiser.

Iako je Beckenbauer čelni čovjek Bayerna otvoreno će rivalu priznati da je bolji.

'Barcelona je jednostavno veći klub od Bayerna... Ne samo zbog Cruyffa naravno, oni su legendarne generacije imali i prije rata dok smo mi svoju prvu dočekali tek sredinom šezdesetih. Oni su po mnogo čemu lideri.'


Cruyff je svojedobno uspstavio temelje 'tica-tace' koju je Bayern sada uvezao preko trenera Guardiole.

'Ljudi kažu da u bayernu igra previše Španjolaca, Kako ih može biti previše kada su do tri mjeseca vladali nogometom? Svaki trener treba imati mjeru i Guardiola to zna. Ne možete igrati 'tica-tacu' bez Messija, Xavija i Inieste, naši igrači imaju drugačiji stil i zato Bayern igra i uvijek će igrati drugačije,' završava Beckenbauer.

Ako ne znate što je na terenu radio Johan Cruyff ili se želite prisjetiti...