VELIKA CRVENA PRIČA?

Put u legendu: Lovren otvorio karte, navijači mu poručili...

20.09.2014 u 11:13

Bionic
Reading

Dejan Lovren je u Liverpoolu do sada upisao ukupno pet službenih nastupa, ali robusni hrvatski stoper već danas gleda daleko u budućnost na Anfieldu

Trener graditelj Brendan Rodgers doveo je Lovrena u Liverpool za pozamašnih 20 milijuna funti i postavio ga kao središnju figuru obrane. Do sada Hrvat ima maksimalnu raspoloživu minutažu i ima 'dozvolu da galami' na terenu. Na izjavama nije škrt i u svakoj riječi naglašava da zna gdje je došao i kolika je to čast.

Iako je u početku sezone Lovren bio među onima u koje su kritičari uperili prst, Dejan je od strane kluba odabran za internetsku prepisku s navijačima. Odgovarao je profesionalno i s maksimumom poštovanja, a kada ga je netko s druge strane satelita pitao kakav mu je u Liverpoolu plan - odgovorio je bez uvijanja:

'Želim osvojiti što je više moguće trofeja i postati klupska legenda.'


Taj je segment očekivano bio najpopularniji iz poširoke prepiske i zaradio je puno navijačkih odgovora. Mahom mu, naravno, žele sreću u realizaciji ambicioznog plana koji bi ih sve razveselio, ali više korisnika također nije okolišalo:

'Bravo za stav, ali počni braniti na terenu,' sažetak je sličnih misli.

I zaista, Lovren je poprilično podijelio nogometom zaluđeni dio otočke javnosti. Nije sporno da je Lovren sukrivac za tri gola u prvih pet nastupa, ali je jednako tako i činjenica da Rodgers u zadnjoj liniji redovno koristi čak trojicu (Dejan i bekovi Moreno i Manquillo) igrača koji su došli ovoga ljeta i da je logično da u ovoj fazi stvari još nisu 'proklapale'. Lovren spremno koristi zadanu ulogu šefa obrane i predvodi kretnje zadnje linije, a trener u njega očito ima povjerenja jer ne može zamisliti obranu bez njega u sredini. Što je trener uostalom i nakon Ludogorca mirno naglasio rekavši:' Nema nikakve panike, našim novim igračima jednostavno treba još malo vremena da se 'ugnijezde'. I to je sve.'

Nema žurbe, Lovrenova priča na Anfieldu tek je počela. A ako mu se ostvari želja, jako će dugo trajati.

Prvi Lovrenov gol u dresu Liverpoola. Hrvat ih planira još dugo dodavati