UVIJEK ISTA PRIČA

Englezi se već vide s krunom svjetskih prvaka

10.09.2009 u 11:17

Bionic
Reading

Britanski je tisak u četvrtak pun pohvala za englesku reprezentaciju koja se dan ranije kvalificirala na SP 2010. nakon nevjerojatne pobjede nad Hrvatskom (5-1), kojom je pokazala ambiciju da ode na sam vrh svijeta iduće godine u Južnoafričkoj Republici

'Osvojit ćemo svijet', piše u svojoj kronici u tabloidu The Sun trener Tottenhama Harry Redknapp. I dok je prije dvije godine pljuvao po 'najgoroj izvedbi' jedne ekipe Engleske koju je imao prilike vidjeti, Redknapp sada govori o najboljoj reprezentaciji od 1970.

Za Daily Mail, ova je engleska reprezentacija svjetska klasa i ona čini legitimnim, ocjenjuje Guardian, ponovno snaženje engleske ambicije.

Jer 'ne zaustavljaju se Fabijevi Nepobjedivi', ako je vjerovati Timesu, čiji je je novinar napisao da mu 'osmjeh nije sišao s lica dok je išao u banku po novac za okladu na drugu englesku krunidbu nakon one 1966'.

Kod kladioničara koeficijent za takav trijumf je negdje bio i 6, što od reprezentacije Fabia Capella čini jednog od tri favorita, zajedno s Brazilom i Španjolskom.

Pišući o pobjedi nad Hrvatskom, Times objašnjava da je Engleska 'tako dobra da čak i sasvim korektne ekipe naspram nje izgledaju užasno', kao i što je Brazil činio kada je 2002. postao svjetski prvak.

Prenoseći izjavu jednog engleskog navijača koji je kazao da je 'već rezervirao svoj hotel za finale', Daily Mirror u stihovima odaje počast 'moćnoj demonstraciji poetskog i prekrasnog nogometa'.

To bi moglo dovesti 'do nečeg mnogo trajnijeg značaja idućeg ljeta', dodaje Independent.