EUFORIJA U KATALONIJI

'Rakitić je najbolja kupovina Barce, točno ono što trener traži!'

16.09.2014 u 17:53

Bionic
Reading

Ivan Rakitić zaradio je pregršt komplimenata od španjolskog dnevnika Sport, na čijoj je naslovnici osvanuo uz zaključak da se radi o kupovini Barcelone za čistu ocjenu 10

Barca je s tri čiste pobjede odlično otvorila novu sezonu, a kvaliteta koju posebno uočavaju tamošnji mediji dobra je igra u obrambenoj fazi, koja nije bila karakteristična za Katalonce prošle sezone. Još nisu primili niti jedan pogodak pa su posebne komplimente zaradila njezina pojačanja, Ivan Rakitić i Jeremy Mathieu.

Tako je lokalni dnevnik Sport Rakitića proglasio najboljom kupovinom ljeta, barem dok Luis Suarez ne zaigra u listopadu. Njegov doprinos u obrani te kreaciji igre oduševio je Camp Nou koji nije očekivao tako brzu prilagodbu našeg veznjaka.

'Ako je vjerovati okolini Luisa Enriquea, Rakitić je točno ono što trener traži od jednog nogometaša. Ima sve što je potrebno da bi bio među velikima: žustrinu, trku, kvalitetu. Luis Enrique je u Rakitiću pronašao vrijednosti koje je sam imao na terenu. I jasno je da se njegov doprinos odmah osjetio, postao je srce sredine terena, a svojim pokrivanjem terena te vizijom igre smanjuje opterećenje Inieste. Riječ je o kupovini za čistu ocjenu 10, s obzirom na kvalitetu i uložen novac,' piše Sport, a također hvali i Mathieua, čiju kupovinu ocjenjuje ocjenom 9, s obzirom na visoku cijenu i 30 godina, ali i odličnu igru u obrani na početku sezone.