PODNIJELI OSTAVKE

Potpun razdor između Uvijek vjernih i HNS-a

16.09.2014 u 14:27

Bionic
Reading

Hrvatska je u prvoj kvalifikacijskoj utakmici za EP u Francuskoj 2016. na Maksimiru pobijedila Maltu 2:0. No nije ta pobjeda izazvala ni buru oduševljenja ni pretjerano pozitivne reakcije. A dodatno su stvar zakuhali ljudi iz HNS-a ionako narušen odnos s navijačima zapaprivši visokim cijenama

A da sve to ne vodi u dobrom smjeru, potvrdili su i iz kluba navijača Uvijek vjerni te su nakon dvoboja javno prozvali HNS i 'nabili' im na nos skupe ulaznice. Razočarani takvim odnosom, podnijeli su kolektivnu ostavku.

Ostavke čelnika Kluba navijača Uvijek vjerni zbog neslaganja s HNS-om!

Zbog neslaganja s potezima čelništva HNS-a, kao i nemogućnosti djelovanja u cilju interesa navijača, cjelovit Izvršni odbor Kluba navijača Uvijek vjerni, na čelu s predsjednikom i dopredsjednicima, podnio je ostavke na svoje funkcije, a o istima će se očitovati izvanredna skupština Kluba navijača.

U nametnutim okolnostima od strane HNS-a, kao i zbog nemogućnosti ispunjenja temeljnog cilja koji smo si postavili na početku mandata, odlučili smo se na navedene ostavke. Odluka o povlačenju nije donesena ishitreno, već nakon što su iscrpljeni svi pokušaji suradnje s nacionalnim Savezom. Oduvijek nam je želja bila stvarati pravu atmosferu na utakmicama reprezentacije, a od preuzimanja funkcija težili smo jačanju suradnje između HNS-a te vjernih navijača hrvatske nogometne reprezentacije.

Čuvanje i jačanje kulta reprezentacije može se samo zajedništvom igrača na terenu, stručnog stožera i navijača na tribinama. Usprkos našoj otvorenoj i kritičkoj komunikaciji prema Savezu, osim deklarativne potpore nismo naišli ni na kakvu podršku i razumijevanje, a kamoli na partnerski odnos.

Iz svega navedenoga smatramo da je naša moralna, ljudska i navijačka dužnost podnijeti ostavke na naše funkcije te makar tim činom ukazati na nelogičnosti i nepravilnosti koje se događaju u HNS-u prema navijačima nacionalne momčadi. Također, ne namjeravamo biti dio nečega što će trajno narušiti nama svet kult reprezentacije.

Izvanredna Skupština Kluba navijača Uvijek vjerni održat će se u roku desetak dana. Uvažavajući želje našeg članstva na istoj Skupštini odredit će se novo vodstvo i smjernice djelovanja, a o rezultatima Skupštine ćete biti informirani,
piše u priopćenju navijačke udruge.