MODERNIZACIJA RIVALA

Everton gradi novi stadion, Liverpool još 'čeka papire'

16.09.2014 u 14:10

Bionic
Reading

Engleski nogometni prvoligaš Everton dobio je dozvolu za gradnju novog stadiona kapaciteta 50,000 mjesta u Walton Hall Parku u sjevernom dijelu Liverpoola, objavljeno je u utorak

Gradnja novog stadiona trebala bi potaknuti obnovu tog dijela grada koju planira gradsko vijeće Liverpoola.

'Na svom putu na domaće utakmice prolazim pored Walton Hall Parka i već godinama razmišljam kako je to idealna lokacija za novi stadion jer se nalazi samo minutu od voljenog nam Goodisona. Mogućnost osiguranja novog doma za naš klub kojega toliko dugo tražimo je jako uzbudljiva, ali to što on može biti na lokaciji koja ostaje u dijelu grada gdje su najvjerniji Evertonovi navijači je prekrasan bonus,' rekao je predsjednik Evertona Bill Kenwright.

Everton svoje domaće utakmice igra na Goodison Parku od 1892. godine, ali zbog kapaciteta od 40,000 mjesta klub teže može uprihoditi dovoljno novca od prodaje ulaznica kako bi konkurirao bogatim londonskim klubovima, te svojim rivalima iz susjedstva, Liverpoolu, Manchester Unitedu i Manchester Cityju u borbi za trofeje.

'Kao i svi navijači Evertona, volim Goodison Park, ali mogućnost izgradnje novog stadiona u neposrednoj blizini mora se iskoristiti,' dodao je Kenwright.


Gradonačelnik Liverpoola Joe Anderson kazao je kako bi novi Evertonov stadion bio 'katalizator' u planu obnove sjevernog dijela grada koji bi otvorio brojna nova radna mjesta i donio ekonomske pogodnosti.

'Ovime bi mogla započeti prava pozitivna promjena u tom dijelu grada,' izjavio je Anderson.

Iz Evertona su objavili kako će sa svojim partnerima svu dokumentaciju za izgradnju novog stadiona ispunuti u roku od godinu dana.

Drugi liverpoolski velikan, FC Liverpool planira proširenje svog stadiona Anfielda kojim bi se kapacitet povećao sa 45,000 na 58,000 mjesta, a ta investicija vrijedna 150 milijuna funti također čeka odobrenje gradskog vijeća.

Legendarni Goodison, čini se, broji posljednje mjesece slavne povijesti