'DAN PANIKE'

Zadnjeg dana prijelaznog roka najviše trgovali 'vragovi'

02.09.2014 u 10:03

Bionic
Reading

Posljednji dan ljetnog prijelaznog roka donio je niz transfera među europskim klubovima, a 'Dan panike', kako su na 'otoku' nazvali posljednja 24 sata, obilježila je posudba napadača Monaca Radamela Falcaoa Manchester Unitedu

Među značajnije transfere treba uvrstiti i prelazak Dannyja Welbecka iz ManU-a u Arsenal, te posudbe Javiera Hernandeza iz ManU-a u Real Madridu, te Alvara Negreda iz Manchester Cityja u Valenciju.

'Ovo je sasvim sigurno najluđi i najfrustrirajući dan za svakog menadžera. Vrijeme curi i nemaš previše vremena za razmišljanje. Znalo se dogoditi da posljednjeg dana prijelaznog roka imam i 10 minuta za razmišljanje o nekom igraču', otkrio je bivši menadžer Wigana i Burnleyja Owen Coyle

Kolumbijski napadač Radamel Falcao karijeru će nastaviti na Old Traffordu, nakon što ga je Monaco do konca sezone posudio Manchester Unitedu. ManU će za posudbu platiti osam milijuna eura, a prema dogovoru klubova idućeg ljeta će u potpunosti otkupiti njegov ugovor kako ove godine ne bi prekršio Uefino pravilo financijskog fair-playa. Falcao će na Old Traffordu zarađivati više od 300.000 eura tjedno, pa će United za jednu sezonu na Kolumbijca računajući odštetu i njegovu plaću potrošiti oko 25 milijuna eura.

'Crveni vragovi' su ovoga ljeta već potrošili 190 milijuna eura, a od prodaje su zaradili svega 20 milijuna eura.

Do posljednjeg trenutka sjajnog kolumbijskog napadača lovili su i Manchester City, te Arsenal, no ponuda Uniteda je očito bila najizdašnija.

'El Tigre' je u Kneževini proveo samo jednu sezonu nakon što je za Monaco potpisao u srpnju 2013. za 60 milijuna eura iz Atletico Madrida.

ManU je pokušao angažirati i veznjaka Juventusa Artura Vidala za 38 milijuna eura, no 'Stara dama' je odbila ponudu.

Kada je postalo jasno kako će Falcao preseliti na Old Trafford Danny Welbeck (23) je zatražio raskid ugovora. U dramatičnoj završnici prijelaznog roka završio je u Arsenalu za 20 milijuna eura. Walbeck je ponikao u Unitedu, a po jednu sezonu je proveo na posudio u Preston North Endu i Sunderlandu.

United je napustio i meksički reprezentativac Javier Hernandez 'Chicharito' (26) koji će do konca ove sezone provesti na posudbi u redovima europskog prvaka Real Madrida. 'Kraljevski klub' će na koncu ove sezone imati mogućnost u potpunosti otkupiti ugovor meksičkog napadača za 14 milijuna eura.


Nakon Fernanda Torresa iz Chelsea je na posudbu u Milan preselio i nizozemski veznjak Marco van Ginkel. Van Ginkel je stigao u 'Bluese' prošle sezone iz Vitessea, no vrlo brzo se ozlijedio zbog čega je propustio skoro cijelu sezonu.

Dosadašnji veznjak Tottenhama Sandro je preselio u Queens Park Rangers, dok je Hully City angažirao iz Palerma urugvajskog napadača Abela Hernandeza (24) za 12 milijuna eura što je rekordna odšteta u povijesti kluba. Hernandez je na KC stadion stigao kao zamjena za Shanea Longa koji je prodan Southamptonu, a bit će konkurencija hrvatskom reprezentativcu Nikici Jelaviću

Liverpool je napustio Oussama Assaidi koji je otišao na posudbu u Stoke City, dok je Sebastian Coates posuđen Sunderlandu.

Marokanski reprezentativni veznjak Karim El Ahmadi (29) napustio je Aston Villu, te se vratio u nizozemskog doprvaka Feyenoord s kojim je potpisao ugovor na tri godine. El Ahmadi je igrao za Feyenoord od 2008. do 2012. godine, a prije odlaska u Englesku neko je vrijeme proveo i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Napadač grčke reprezentacije Kostas Mitroglou (26) vratio se u redove grčkog prvaka Olympiakosa u kojemu će ovu sezonu provesti na posudbi iz engleskog drugoligaša Fulhama. Mitroglou je u Fulham stigao u siječnju ove godine za 12.4 milijuna funti, ali ozljede su ga spriječile u nastojanju da pomogne londonskom sastavu da pomogne u borbi za ostanak u Premier ligi proteklog proljeća.

Francusko krilo Jonathan Biabiany je iz Parme preselilo u Milan, a 'Rossoneri' su doveli i veznjaka Atalante Giacoma Bonaventuru za sedam milijuna eura. Roma je iz Newcastle Uniteda posudila braniča Mapoua Yanga-Mbiwu, dok je Argentinac Ricardo Alvarez iz Intera otišao na posudbu u Sunderland.

Lewis Holtby je iz Tottenhama posuđen njemačkom bundesligašu HSV-u, a novi član Spursa je dosadašnji veznjak Montpelliera Benjamin Stambouli.