KRATKO I JASNO

Rakitić odgovorio Ronaldu je li zbilja bolji od Messija

28.08.2014 u 15:16

Bionic
Reading

Ivan Rakitić smatra kako je Lionel Messi najbolji nogometaš na svijetu te se nada nastupu u nedjelju protiv Villarreala, iako jako cijeni lik i djelo svog 'konkurenta' Xavija Hernandeza…

Nakon impresivnog nastupa protiv Elchea na otvaranju Primere, hrvatski reprezentativni veznjak očekuje se u važnoj ulozi i u dvoboj ove nedjelje protiv 'Žute podmornice'. Barcu čeka neugodno gostovanje, jedno od najtežih u ligi.

'Moramo svi biti maksimalno motivirani. Radimo na detaljima. Uigrana akcija može otvoriti utakmicu, što je jako bitno. Ne možemo se opustiti. Dvoboj protiv Villarreala je važan ispit za nas. Znamo da se radi o teškom gostovanju,' najavio je na press konferenciji Ivan Rakitić utakmicu pa se osvrnuo na svoju igru i svoja očekivanja:

'Ne mogu driblati kao Messi niti odigravati s loptom poput Inieste ili Xavi, ali želim u Barci pokazati svoj nogomet. Mogu pomoći prilikom prekida, svojim udarcima iz daljine i također u fizičkom aspektu. Za mene je Xavi idol, uživam trenirati i učiti od njega, ali želim vratiti povjerenje treneru na terenu i nadam se da ću ponovo igrati u nedjelju.'

Španjolski novinari su zapazili njegove udarce iz daljine u prvom dvoboju, koji nisu bili karakteristika Barce prethodnih sezona. Rakitić kaže da je to Luis Enrique tražio od njega, a također se morao osvrnuti i na komentar Ronalda da on sebe vidi kao boljeg igrača od Lionela Messija.

'Uvijek sam gledao Messija u njegovim najboljim izdanjima. Za nas je on najbolji nogometaš na svijetu, a možda i najbolji u povijesti nogometa. Zahvaljujem Bogu što sam dio ove ekipe,' zaključio je 26-godišnji Hrvat.