NOVI PROJEKT U ZAGREBU

Sportski arhitekt o ciljevima navijačkog Dinama

25.08.2014 u 10:00

Bionic
Reading

U Zagrebu je prije dvije godine osnovan MNK futsal Dinamo, klub koji je u glavi svoga kreatora Matije Đulvata već tada bio predodređen za velike stvari, prvenstveno na socijalnom a uskoro, nadaju se svi uključeni, i na sportskom planu

Od rujna će zagrebački gledatelji moći pratiti još jedan klub. Osnovao ga je sjajni hrvatski (75 nastupa za reprezentaciju) malonogometaš Matija Đulvat koji će i obnašati dužnost sportskog direktora, a za ostale aspekte priče brinut će se pripadnici Bad Blue Boysa koji na ovome projektu žele pokazati kakav Dinamo žele i na Maksimiru…

Đulvat, trenutno kapetan hrvatskog prvaka Alumnusa, je Dinamovac od malih nogu i klub je registrirao još prije dvije godine.

'Volim Dinamo, išao sam na utakmice kad sam mogao i smatram da ovaj naš klub ima sjajnu perspektivu. U prvoj godini postojanja futsal Dinamo je završio kao drugi u drugoj ligi, a prošle godine je nastupio u Hrvatskom kupu. Sada priča dobiva daleko ozbiljne konture nakon što su BBB-i ušli u priču i organizirat će članstvo, marketing, promociju i sve ostalo što treba da napravimo željeni rezultat .'

Dinamo ove sezone kreće iz druge HNL (najniži rang natjecanja), ali iako su novi u futsal svijetu odmah planiraju konkurirati za promociju.

'Imat ćemo kadar koji će biti spreman na borbu s konkurencijom. U sastavu će biti nekoliko igrača koji su ranije nastupali za MNK Cvjetno, iskusni igrači poput Domagoja Purgara i Antonija Franje, te najbolji igrači iz redova navijača koji prođu selekciju. U sastavu će biti i Richard Horlock, Englez koji u Alumnusu radi kao trener fizičke spreme i u omladinskom pogonu,' najavljuje Đulvat.


Njemu je na leđima 38 godina, ali i dalje hakla na najvišoj razini i čeka nastup u Ligi prvaka (u srijedu i petak s Alumnusom u Domu sportova).

'Nemam pojma koliko ću još igrati, obožavam loptu i nastupat ću koliko god ću moći. Još sam u stanju izdržati cijelu sezonu na najvišoj razini, a jednom je logično da prijeđem u redove Dinama,' kaže inicijator ove ideje i otkriva:

'Svi koji smo uključeni u ovaj projekt znamo da smo na dobrom putu, a još jedna potvrda došla nam je iz Splita gdje su po uzoru na našu ideju osnovali i MNK Hajduk.

Đulvat posebno podvlači važnost rada s djecom. Širenje baze, organiziranje turnira i – održivi razvoj.

'Za početak ćemo imati samo juniorski pogon. Mogli bi osnovati i za limače, ali već vidim da bi nam se kada vide navijačku atmosferu na utakmicama prijavilo 'more' mladih, a nema gore stvari nego razočarati dijete. Planiramo probe po osnovnim školama, i to će nam biti baza selekcije iz koje ćemo u budućnosti razvijati igrače. Želimo postati stabilan klub i uključiti što više mladih ljudi. Prioritet će uz rezultat prve ekipe biti i razvoj omladinskog pogona po cijelom gradu,' završava entuzijast koji sa žarom u očima priča o projektu koji bi zaista mogao postati hit.

Predstavljanje javnosti MNK futsal Dinamo će imati 6. rujna na Šalati gdje će se održati niz revijalnih ogleda uz navijačku atmosferu koja će pokazati što gledatelji mogu očekivati na utakmicama novog kluba.