POJAČANJE ZA WBA

Grk Samaras potpisao za Ivaniševićev omiljeni klub

22.08.2014 u 14:34

Bionic
Reading

Grčki nogometni reprezentativac Georgios Samaras potpisao je dvogodišnji ugovor s engleskim premijerligašem West Bromwich Albionom, objavljeno je na službenoj internetskoj stranici kluba.

Samarasu će to biti drugi angažman u engleskoj Premier ligi, nakon što je u razdoblju od 2006. do 2008. nosio dres Manchester Cityja. Ovaj 29-godišnji napadač posljednjih je šest sezona igrao za škotski Celtic, za koji je u 171 nastupu postigao 53 pogotka.

Samaras je igrao za grčku reprezentaciju na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Brazilu, gdje je realizirao kazneni udarac u sudačkoj nadoknadi utakmice protiv Obale Bjelokosti, koji je Grčkoj prvi put u povijesti donio plasman u drugi krug natjecanja.

'Doveli smo igrača ogromnog iskustva i presretan sam što mu mogu poželjeti dobrodošlicu u naš klub. Igrao je nogomet na najvišoj razini, u Ligi prvaka, na svjetskim i europskim prvenstvima, a ljudi koji su s njim surađivali rekli su nam da najviše pokazuje u najvažnijim utakmicama', izjavio je glavni trener West Bromwich Albiona Alan Irvine

Samaras će se za mjesto u napadu morati izboriti u konkurenciji s Nigerijcima Brownom Ideyeom i Victorom Anichebeom te mladim engleskim reprezentativcem Saidom Berahinom. Grčki napadač neće konkurirati za sastav kojim će se West Bromwich Albion u subotu suprotstaviti Southamptonu.

Nema sumnje kako će simpatični Grk sada biti jedan od omiljenijih sportaša našeg legendarnog tenisača Gorana Ivaniševića, inače velikog navijača West Bromwich Albiona.