POSLJEDNJI DIO SLAGALICE

Milan potvrdio pregovore, Balotelli blizu Liverpoola

21.08.2014 u 12:35

Bionic
Reading

AC MIlan je potvrdio da su u tijeku službeni pregovori oko odlaska karizmatičnog napadača Marija Balotellija sa San Sira, a u Liverpoolu se već naveliko priča kako će se sjajni mušićavi Talijan snaći na - Anfield roadu

Balotelli je jedan od onih igrača čijim dovođenjem ste bacili kocku i posvećujete se molitvi. Fantastičan napadač u svim segmentima igre, no i nemirna duša od koje je teško očekivati dugoročnu lojalnost i potpuno profesionalni odnos izvan terena.

U Liverpoolu su, sve upućuje, spremni na taj rizik.

Prema procjenama europskih medija koji analiziraju mogućnost ovog transfera redsi će Milanu za 24-godišnjeg napadača koji je u karijeri nastupao za matičnu Lumezzanu, Inter, Manchester City i Milan morati platiti inicijalnih 20-ak milijuna funti koliko na Anfieldu definitno imaju. Najskliskiji dio potencijalnog dogovora je pogodba sa samim igračem, točnije visanja njegovih primanja...

Brendan Rodgers je ovoga ljeta prodao samo Luisa Suareza Barceloni (i Bayernu Pepea Reinu koji ionako nije bio u nacrtima za iduću sezonu), a doveo je Lovrena, Manquilla, Morena, Cana, Lallanu, Markovića, Lamberta i Origija (koji dolazi iduće sezone nakon posljednje sezone u Lilleu) i u trenerovim nacrtima nedostaje još samo jedna efikasna špica koja će amortizirati odlazak čudesnog Urugvajca.


Balotelli je u Milanu (vidi čuda) nezadovoljan, a njegov klub s užasom je pratio mundijal na kojemu mu je tržišna cijena rapidno pala. Ipak, marijeve kvalitete na terenu su neupitne i sigurno je da ga Liverpool neće dovesti za manje od 20 milijuna funti. No, klupska legenda s Anfielda Jamie Carragher nije siguran da Balotellija u Liverpoolu čeka otvoren put prema idealnom sastavu.

'U ovom trenutku Brendan u napadu ima samo Sturridgea i Lamberta, no Balotelli će se morati itekko dokazati da iz sastava istisne Sturridge koji je zabio 36 golova u 50 nastupa za klub. No, njegov dolazak otvorio bi nove opcije i dao treneru priliku da rotira sastav i koristi razne taktičke opcije, smatra Carragher i nastavlja:

'Ali činjenica je da Liverpool svakako treba napadača, a Balotelli je klasa na terenu koja se već dokazala u Premiershipu. Uvijek će se gledati i njegovo ponašanje van terena, ali igrači koji blistaju na travnjaku uvijek dobiju i malo više kredita u ostalim aspektima. Sjetite se i Suareza; on je igrao toliko dobro da je sve drugo bilo u sjeni,' smatra Carragher koji je u dresu Liverpoola upisao 737 nastupa a sada radi kao analitičar Skyja.

Balotellijeve mogućnosti na terenu su neupitne