ODBIJENA ŽALBA

Novi veliki problemi za Barcelonu, ovome se nisu nadali od Fife!

20.08.2014 u 15:03

Bionic
Reading

Nakon što je ovog ljeta Barcelona dovela dva hrvatska pojačanja, Ivana Rakitića i Alena Halilovića, te nakon toga i urugvajskog napadača Luisa Suareza došla je u nove probleme

Naime, Svjetska nogometna organizacija (FIFA) je odredila Barceloni kaznu dovođenja novih igrača za sljedećih 14 mjeseci, a žalba koju je uložio katalonski klub je odbijena. Međutim, treba naglasiti kako kazna na snagu stupa tek nakon 31. kolovoza kada i službeno završava prijelazni rok. To znači kako Barca ima još jako malo vremena za šoping jer će do siječnja 2016. biti prisiljena igrati s kadrom koji okupi do kraja ovog mjeseca (dakle kazna im traje za sljedeća dva prijelazna roka, zimski i ljetni u 2015 godini!).

Inače, Barcelona je kaznu dobila zbog kršenja pravila o registraciji nogometaša mlađih od 18 godina.

Podsjetimo kako su na Nou Campu nedavno predstavljeni hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, Urugvajac Luis Suarez, Čileanac Claudio Bravo, Francuz Jeremy Mathieu, Nijemac Marc-Andre ter Stegen i Belgijac Thomas Vermaelen.

Barcelona će na FIFA-in račun morati uplatiti 450.000 švicarskih franaka te u 90 dana regulirati nepravilnosti vezane za transfere maloljetnih igrača.

Uz Barcelonu, FIFA je kaznila i Španjolski nogometni savez sa 500.000 švicarskih franaka. Španjolskom nogometnom savezu dan je period od jedne godine, unutar kojeg mora regulirati i uskladiti pravilnike o dovođenju inozemnih maloljetnih igrača u španjolske klubove.

Dodajmo još kako su čelni ljudi Barce najavili kako će se zbog ove odluke žaliti Sportskom sudu u Lausanni (CAS).