'KRALJ' DO 2018. GODINE

Ovo je dokaz koliko u Realu cijene Luku Modrića!

20.08.2014 u 13:08

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac i veznjak madridskog Reala dan nakon prve utakmice španjolskog Superkupa produljio je ugovor s Realom do 2018.

Luka Modrić stigao je u madridski Real u ljeto 2012, nakon što se tjednima 'borio' s čelnicima Tottenhama da ga puste na Santiago Bernabeu. Transfer je 'spursima' donio vrtoglavih 35 milijuna eura, uz to što je londonski klub naplatio sedam milijuna eura bonusa.

U njegovoj prvoj godini boravka među 'kraljevima' Modrić je često bio kritiziran, ali tome su razlog bile neodrađene pripreme s budućim suigračima. Ipak, tadašnji trener Mourinho branio je našeg igrača.

Sve što se od njega očekivalo ovaj rođeni Zadranin, koji je najranije djetinjstvo proveo u Zatonu Obrovačkom, pokazao je već u drugoj sezoni, zbog čega je postao i miljenik tribina. A vrhunac sezone bilo je osvajanje decime u Lisabonu, odnosno desetog naslova Lige prvaka.
Očito su u klubu shvatili kakvog igrača imaju te su mu već nakon dvije godine ponudili produljenje postojećeg ugovora, a novi mu vrijedi do 2018, odnosno Svjetskog prvenstva u Rusiji. Koliko će Modrić godišnje zarađivati prema novom ugovoru, nije poznato, ali zna se da je prema uvjetima iz starog primao 4,5 milijuna po sezoni.

'Modrić je spektakularan, on daje ravnotežu i zaslužio je ovacije Bernabeua', rekao je Ancelotti nakon Modrićeva produljenja ugovora.

Modrić je dosad bio u trećem platnom razredu Reala. U prvom su: Cristiano Ronaldo s plaćom od 17 milijuna eura te Gareth Bale (11). U drugom su Casillas (6), Xabi Alonso (6) i Sergio Ramos (5,5) dok su u trećem s našim Modrićem još: Marcelo (4), Pepe (3,8), Di Maria (3,5) i Coentrao (3,5).