ČUDO OD DJETETA

Sa svojih 15 godina prijetnja i Kovačevoj Hrvatskoj!

19.08.2014 u 19:35

Bionic
Reading

Norveški izbornik Per-Mathas Hogmo pozvao je mladog Martina Odegaarda koji bi protiv Ujedinjenih Arapskih Emirata u prijateljskoj utakmici mogao postati najmlađi igrači u povijesti reprezentacije

Odegaard je dobio poziv u reprezentaciju sa samo 15 godina za prijateljski dvoboj protiv Emirata 27. kolovoza. Riječ je o ofenzivnom veznjaku Stromsgodseta koji je dosad nastupao za norveške izabrane vrste u kategorijama do 15, 16 i 17 godina, a sada ga čini se čeka rani debi u seniorskoj vrsti.

'To je ono o čemu sam sanjao otkad sam bio mali. Ugledao sam se u te igrače dok sam ih pratio na televiziji i zbilja je sjajno što ću moći igrati s njima,' izjavio je Odegaard koji će u prosincu napuniti 16 godina.

'Nevjerojatno sam ponosan što ću moći nositi grb na svojim prsima i predstavljati svoju zemlju. Ovo je veliko, san se ostvario. Kad sad dobio poruku, bio sam šokiran i iznenađen, ali također i jako sretan,' dodao je tinejdžer.


Inače, Norveška se u skupini za Euro u Francuskoj 2016. godine nalazi zajedno s našom reprezentacijom, a također i s Bugarskom, Italijom, Maltom i Azerbajdžanom. Kovačevi izabranici igraju s Norveškom kod kuće 28. ožujka i gostima 6. rujna sljedeće godine, a možda ćemo imati priliku gledati i Odegaarda u dvobojima s hrvatskom obranom…