TEŠKA ODLUKA

Rusi će morati oduzeti SP jednom svom gradu

19.08.2014 u 14:58

Bionic
Reading

Ruski ministar sporta Vitalij Mutko izjavio je kako je Međunarodni nogometni savez (FIFA) zatražio od Rusije da smanji broj gradova koji će ugosititi Svjetsko prvenstvo 2018. godine

Kako će konačna odluka biti donesena nakon što Fifina inspekcija, koja bi krajem tjedna trebala doći u Rusiju, razmotri dosadašnji tijek priprema.

Rusija je planirala kako će se SP 2018. odigrati na 12 stadiona u 11 različitih gradova, a domaćinstvo su dobili Moskva, Sankt Peterburg, Soči, Kazan, Jekaterinburg, Kalinjingrad, Nižnji Novgorod, Samara, Saransk, Jaroslavl, Rostov na Donu i Volgograd. Jedini grad s dva stadiona bila bi Moskva, a utakmica otvaranja (8. lipnja) i zatvaranja (8. srpnja) igrat će se na stadionu Lužnjiki.

Organizatori tvrde kako će svih 12 stadiona, od kojih šest za sada postoje samo na skicama, biti gotovo do kraja 2017. godine.

Za ovogodišnje Zimske olimpijske igre u Sočiju Rusi su potrošili čak 37.5 milijardi eura, a Mutko je uvjeren kako će svi stadioni biti napravljeni za 'samo' 15 milijardi eura.