BENKO TUŽIO KLUB

Sjajni hrvatski napadač je slobodan: Ne vraćam se u Kinu!

19.08.2014 u 08:49

Bionic
Reading

Hrvatski nogometaš, bivši član HNK Rijeka Leon Benko podnio je prijavu protiv kineskog kluba Dalian Aerbina, u kojemu je igrao šest mjeseci, zbog neisplaćene plaće za tri mjeseca

Varaždinac Benko, koji je tijekom odmora u Dubrovniku najavio da razmišlja o tužbi, potvrdio je da više neće igrati za kineski Dalian Aerbin te da traži novi klub.

'Nemam nikakvih obveza prema Dalian Aerbinu. FIFA-ini propisi kažu da je igrač slobodan ako ne dobije plaću 90 dana', prenosi u utorak Benkove riječi kineska novinska agencija Xinhua.

'Nisam dobio plaću 90 dana i mogu potpisati ugovor s bilo kojim klubom', dodao je 30-godišnji napadač.

'Ne vraćam se u Kinu. Čekam FIFA-inu odluku. Očekujem da će biti donesena krajem rujna i onda ću moći govoriti o detaljima svoga slučaja i o svemu kroz što sam prošao', rekao je hrvatski nogometaš.

Benko se u veljači pridružio kineskom klubu, za koji je zabio samo jedan gol u devet utakmica, a od svibnja nije igrao. Tko zna u kojem bi smjeru išla cijela priča da je Benko ostao u Rijeci. U tom slučaju bi mu i odlazak na SP u Brazil bio puno bliže nego iz daleke Kine (ovako je bio predaleko od izbornika Nike Kovača). Benko je dakle ostao bez nastupa na SP-u, a zbog lošeg stanja te statusa u klubu ispao je iz forme.

Dalian Aerbin, koji je prošle godine bio peti u kineskom prvenstvu, trenutačno je na 14. mjestu od ukupno 16 klubova, koliko broji kineska prva liga.

S obzirom na ovu situaciju, jasno je da Benko kao slobodan igrač može potražiti novi klub, a nema sumnje da bi dobro došao nekim našim prvoligašima.