DIEGO NA KONOPCIMA

Brazil potopio Argentinu i osigurao SP

06.09.2009 u 12:11

Bionic
Reading

U kvalifikacijama za SP 2010. nogometaši Argentine noćas su na svom terenu u Rosariju doživjeli poraz od ljutih rivala Brazilaca 1-3. Strijelac za Argentinu bio je Jesus Datolo (64), a pogotke za Brazil postigli su Luisao (24) i Luis Fabiano (31, 67). Ovom pobjedom Brazil je osigurao plasman na SP, a Argentinci još moraju strahovati za svoju sudbinu

Brazil je promarširao kraj velikog rivala

Brazilci su već na poluvremenu vodili 2-0 pogocima Luisaoa (24) i Luisa Fabiana (31). Dašak nade Argentini donio je Jesus Datolo u 64. minuti, a samo tri munute kasnije kontranapad Brazila u pogodak je pretvorio Luis Fabiano.

Bio je ovo treći poraz Argentine u pet kvalifikacijskih utakmica pod kormilom Diega Maradone. Također, to je tek drugi domaći poraz Argentine u povijesti kvalifikacija za svjetska prvenstva. Prvi se dogodio prije 16 godina, kada su izgubili 0:5 od Kolumbije. Nakon tog poraza 1993. Argentina je morala u dodatne kvalifikacije u kojima je eliminirala Australiju.

'Brazil do 24. minute, kada su poveli, nije ušao u naš 16-erac. Loše smo se branili na visoke lopte i zbog toga smo platili visoku cijenu. Uvijek je teško kada izgubiš od Brazila, a pogotovo sada kada smo se nadali da ćemo pobjedom napraviti veliki korak ka plasmanu na SP. U srijedu nas čeka teško gostovanje u Paragvaju. Morat ćemo ići na pobjedu, ali to će biti jako teško, posebice nakon ovog poraza. Nisam ogorčen, a nemam ni zamjerke na svoje igrače. Ne smijemo optuživati Messija, jer on nije sam na terenu', izjavio je nakon utakmice argentinski izbornik Diego Maradona.

'Presudila je tehnička kvaliteta i jednostavnost u napadu. Imamo momčad svjetskih klasa koji naporno rade na terenu. Iako su mladi, pokazuju veliku zrelost', rekao je brazilski izbornik Carlos Dunga.

'Unatoč atmosferi koju su stvorili mediji uoči ove utakmice, mi smo odigrali vrlo inteligentno. Ovo je predivan dan, posebice kad znaš da si osigurao odlazak na SP', kazao je brazilski veznjak Kaka.

Tri kola prije kraja južnoameričkih kvalifikacija vodi Brazil sa 30 bodova, a slijede Čile i Paragvaj sa 27, te Argentina sa 22. Na petom i šestom mjestu se nalaze Kolumbija i Ekvador sa po 20 bodova. Četiri prvoplasirane reprezentacije izborit će direktan plasman na SP, a petoplasirana momčad ide u dodatne kvalifikacije.

Argentinu do kraja kvalifikacija očekuju teška gostovanja protiv Paragvaja (9. rujna) i Urugvaja (13. listopada), a na domaćem terenu dočekuju Peru (10. listopada).

ARGENTINA: 1-Mariano Andujar; 8-Javier Zanetti, 2-Sebastian Dominguez, 4-Nicolas Otamendi, 6-Gabriel Heinze; 7-Maxi Rodriguez (16-Sergio Aguero 46), 14-Javier Mascherano, 18-Juan Sebastian Veron, 17-Jesus Datolo; 11-Carlos Tevez (9-Diego Milito 67), 10-Lionel Messi.

BRAZIL: 1-Julio Cesar; 2-Maicon, 3-Lucio, 4-Luisao, 6-Andre Santos; 7-Elano (13-Daniel Alves 67), 8-Gilberto Silva, 5-Felipe Melo, 10-Kaka; 9-Luis Fabiano (18-Adriano 77),2

11-Robinho (16-Ramires 67).