STARE OPTUŽBE

Rakitićev novi odgovor na temu homoseksualnosti

01.08.2014 u 16:39

Bionic
Reading

Ivan Rakitić kaže da nije istina da ne bi mogao dijeliti svlačionicu s gay nogometašem te da prihvaća sve koji su dobre osobe i dobri igrači…

Hrvatski reprezentativni veznjak ove godine ne može pobjeći od teme homoseksualnosti. Nakon velike pobjede u finalu Europske lige svijetom se proširila brzinom svjetlosti fotografija njega i suigrača Daniela Carrica kako su se poljubili u usne u žaru velikog slavlja pa su sljedećih dana obojica morali objašnjavati kako je do toga došlo.

'Daniel me htio poljubiti u obraz, kao i uvijek, ali ispalo je tako kako je ispalo. Loša je sreća da je kamera to uhvatila. Što da radim, da ga ubijem? Ne mogu, trebamo ga,' tada je objasnio Ivan Rakitić.

Sada se pak mora braniti od optužbi za homofobiju. Naime, navodno je prije dvije godine izjavio kako ne bi mogao dijeliti svlačionicu s homoseksualnim nogometašem.

'To je bio nesporazum. Spreman sam dijeliti svlačionicu sa svakim tko je dobra osoba i dobar igrač. Ako je gay, to nije nikakav problem,' rekao je Rakitić u intervjuu za RAC 1, kojeg čekaju naporne pripreme i pokušaj nametanja novom treneru Barcelone Luisu Enriqueu.