RUGALA SE SOVA SJENICI

Rooney odglumio penal, pošteni Englezi slavili

05.09.2009 u 19:52

Bionic
Reading

Engleska nogometna reprezentacija svoju je generalnu probu za dolazak Hrvata odradila protiv Slovenije i slavila rezultatom 2:1. Ipak, u oči bode loše odglumljen penal Waynea Rooneyja koji je sudac pretvorio u kazneni udarac i vodstvo Engleza

Rooney je prevario suca i engleske moraliste

Nema smisla unaprijed se bojati slične arbitraže protiv Hrvatske na istom stadionu, no lažni moral Englezima se poput bumeranga obio o glavu. Nakon što su njihovi mediji Eduarda pribili na stup srama, a John Terry je (skoro pa duhovito) ustvrdio da su Englezi previše poštena nacija da bi simulirali penale, Wayne Rooney je izveo svoj show.

U 26. minuti on i bivši Dinamov stoper Boštjan Cesar borili su se za jedno dubinsko proigravanje, da bi Rooney shvatio da je Slovenac bolje postavljen i kao pokošen pao pod rukom blago naslonjenom na njegovo rame. Usput je vukao Cesarov dres, a eventualni prekršaj trebao je biti dosuđen u korist gostiju. Realni engleski komentatori iskreno su se začudili sucu koji je pokazao na bijelu točku, a Frank Lampard je Capellovu momčad doveo u vodstvo.

Rooneyju bi na izvedbi i molećivom pogledu pozavidjelo i njegovo veličanstvo Filippo Inzaghi, Unitedov napadač izrastao je u istinsku veličinu nogometno-glumačke scene. Uosalom, slično je postupio i tijekom prošlog ligaškog kola protiv Arsenala, ostaje vidjeti hoće li se i on naći na udaru Fife i Uefe. Iskreno, teško.

Veći dio susreta Engleska je odradila u drugoj brzini, no Jermaine Defoe u 63. je minuti sa 20-ak metara još jednom pogodio mrežu Slovenaca i Englezima udahnuo potrebnu količinu dobre atmosfere pred dvoboj protiv Bilićevog sastava iduće srijede.

Do kraja dvoboja Slovenci su preko Ljubijankiča upisali rezultatski lakše prihvatljiv poraz u dvoboju kojega su u najavi označili povijesnim.