U-21, KVALIFIKACIJE

Mladi nogometaši u Norvešku po iskupljenje

05.09.2009 u 13:38

Bionic
Reading

Izbornik Dražen Ladić svoje je odabranike u selekciji U-21 odveo put Norveške, točnije u Fredrikstad. Ne bi bilo sasvim točno reći da ih tamo očekuje ključna utakmica, ali izuzetno važna sigurno jest

Zahvaljujući šokantnom porazu od Cipra na svom travnjaku (0:2) mlada hrvatska nogometna reprezentacija drži začelje kvalifikacijske skupine za odlazak na 'mali Euro', no situacija još nije alarmantna. Pomladak u 18.30 sati ima dobru priliku za povratak na miran kolosijek, no protivnik nije bezazlen.

Norveška je iste te Ciprane u gostima svladala sa 3:1, kod kuće odigrala 2:2 sa Slovačkom i drži čelo ljestvice. Osim spomenutih selekcija u skupini je i Srbija. 'Orlići' još nisu odigrali prvu utakmicu (danas ugošćuju Slovake), no Srbija ima sjajnu tradiciju u ovom uzrastu i uvijek je neugodan kvalifikacijski ždrijeb.

Hrvatska bi u Norveškoj trebala igrati u sustavu 4-4-2, a prilično je izvjesno da će na teren istrčati Kelava – Vida, Lovren, Barbarić, Jozinović – Tomečak, M. Ljubičić, Jajalo, Školnik – Badelj i Kramarić.