RUMMENIGGE DAO NASLUTITI

Bayern će dovesti i treću zvijezdu Borussije?!

28.07.2014 u 17:55

Bionic
Reading

Rijetko kada predsjednik Bayerna, Karl-Heinz Rummenigge, govori bez pokrića. Tako je i ovoga puta, u intervjuu za 'Welt am Sonntag' najavio kako će njihovi najveći rivali već slijedećeg ljeta ostati bez najboljeg igrača, a da bi se u borbu za Reusa mogao uključiti i Bayern

U posljednjih se nekoliko godina dortmundska Borussija ponovo prometnula u jednog od velikana europskog nogometa. Nakon što su dvije sezone zaredom osvajali naslov nacionalnog prvaka (2011., 2012.), dvije su godine bili viceprvaci, te došli do finala Lige prvaka 2013. No, sve to nije bilo dovoljno kako bi u klubu zadržali najbolje igrače pa su redom odlazili Sahin (koji se u međuvremenu vratio), Kagawa, Gotze i Lewandowski

Slijedeći bi na redu mogao biti njihov trenutačno najbolji igrač, Marco Reus, koji je propustio Svjetsko prvenstvo zbog ozljede, a kojeg su vezali već ovoga ljeta uz prelazak u Bayern, slično kao i njegove bivše suigrače Gotzea i Lewandowskog.

U svojem je intervjuu to negirao predsjednik Bayerna, K.-H. Rummenigge: 'Nikad se nije dogodio razgovor između nas i Marca Reusa niti smo ga planirali dovesti ovoga ljeta. To je jednostavno bila medijska patka' – rekao je predsjednik Bayerna, ali i dodao:

'Znamo za njegovu ugovornu situaciju. Svjesni smo da se na ljeto 2015. aktivira klauzula po kojoj može otići za 35 milijuna eura. Mislim da će Borussiji biti vrlo teško otkupiti to pravo na Reusa, jer taj igrač budi interes najboljih europskih klubova, neovisno o interesu Bayerna' – objasnio je Rummenigge, koji je tako dao naslutiti kako će se i Bayern slijedeće kalendarske godine uključiti u borbu oko njegovog potpisa.