GOL ZA PAMĆENJE

Bosanski veznjak posramio golmana ManUtda!

27.07.2014 u 09:02

Bionic
Reading

Na jakom nogometnom predsezonskom turniru u Sjedinjenim Američkim Državama, International Champions Cupu, sinoć su odigrane dvije zanimljive utakmice. U prvoj je Manchester United savladao Romu 3-2, dok je milanski Inter nakon jedanaesteraca pobijedio Real Madrid 3-2.

Regularnih 90 minuta između Reala i Intera u Berkeleyju u Californiji završilo je 1-1. Poveo je Real dalekometnim udarcem Garetha Balea, dok je izjednačio Mauro Icardi iz jedanaesterca u drugom poluvremenu.

Pri izvođenju jedanaesteraca gledatelji su vidjeli čak pet promašaja, a Interu je konačno slavlje u petoj seriji donio strijelac iz regularnog dijela Icardi. Valja reći da u ovom susretu Luka Modrić nije zaigrao za jako oslabljeni Real (bez Ronalda, Rodrigueza, Kroosa, Khedire, Casillasa, Ramosa...), kao niti Mateo Kovačić za Inter.


Manchester United je pak u Denveru savladao Romu uz dva gola Wayea Rooneyja i jednim Juana Mate. Golove za Romu postigli su bosansko-hercegovački reprezentativac Miralem Pjanić i Francesco Totti, a posebno je impresivan bio prvi pogodak rimskog kluba. Postigao ga je Pjanić sjajnim udarcem sa svojem polovice i tako posramio Unitedovog trećeg vratara Sama Johnstonea.


Nevezano uz International Champions Cup prijateljski su susret u Harrisonu odigrali New York Red Bullsi i Arsenal, a domaći je sastav slavio s 1-0 golom Bradleyja Wright-Phillipsa, vodećeg strijelca MLS lige. Akciju kod jedinog pogotka njujorškog sastava započeo je Thierry Henry, najbolji strijelac u povijesti Arsenala, ubacivanjem iz kornera.

Uoči utakmice Henry se dakako srdačno pozdravio s Arsenalovim igračima, a posebice s menadžerom Arseneom Wengerom kojeg je izgrlio.

Prijateljske utakmice:

Manchester United - Roma 3-2 (Rooney 36, 45-11m, Mata 39 / Pjanić 75, Totti 89-11m)

Inter - Real Madrid 3-2 na penale, 1-1 (Icardi 69-11m / Bale 10)

New York Red Bulls - Arsenal 1-0 (Wright-Phillips 32)