NOVI BRANIČ REDSA

Je li Liverpool preplatio Lovrena? Oni misle da nije...

26.07.2014 u 14:15

Bionic
Reading

Nakon višetjednih pregovora Southampton i Liverpool su pronašli zajednički interes u vidu 20 milijuna funti vrijednom transferu Dejana Lovrena s engleskog juga na Anfield road...

Slavni engleski velikan nakon pojačanja u prednjem i veznom redu počeo je rekonstuirati i obrambeni dio momčadi, a prvi potpis trenera Brendana Rodgersa je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren.

Southampton je klub koji je ove sezone zaradio najviše novaca od transfera u cijelome svijetu, a Lovren će, kada prođe liječnički pregled, postati treći igrač svetaca koji ovoga ljeta seli u crvenu momčad iz grada Beatlesa. Tamo će ga dočekati Lambert i Lallana s kojima je proveo prošlu sezonu u Southamptonu.

Engleska javnost u iščekivanju potvrde transfera već raspravlja je li Liverpool s 20 milijuna funti previše platio usluge 25 godina starog Lovrena koji će tako postati najskuplje plaćeni branič u povijesti kluba.


U svrhu razrješenja tog krajnje dubioznog i relativnog pitanja specijalizirani engleskiportal bleacherreport.com ponudio je svojim čitateljima četiri moguća odgovora po pitanju Lovrenove cijene. Prve dvije sugeriraju da Lovren reba Liverpoolu, a preostale dvije da je njegovo dovođenje promašaj i čak 93 posto od oko dvije tisuće ispitanih smatra da je Liverpool pogodio. Od te brojke 40 posto smtar da je cijena previsoka, ali da je potez bio neophodan...

Puno je toga izrečeno i napisano o prelasku Lovrena u Liverpool, a sada ostaje čekati da klubove objave završetak transfera i da Lovren na terenu pokaže koliko vrijedi i koliko može doprinijeti u novoj sredini.