SUSRET NA AERODROMU

Nishimura 'brani' smiješni penal sa SP-a i otkriva...

25.07.2014 u 15:33

Bionic
Reading

Kada je japanski sudac Nishimura na otvaranju SP-a svirao penal za Brazil čitav svijet je pisao o sramotnoj odluci na štetu Hrvatske. No, japanc je i danas uvjeren da je donio ispravnu odluku

Brazil je već tada pokazivao znakove slabosti i Hrvatska je s rezultatom 1:1 kročila prema iznenađenju: No ada se Fred bacio, Yuichi Mishimura je svirao penal i ostalo je povijest. Brazil je pobjedom otvorio natjecanje kojega će kasnije okončati u suzama.

'Ako pogledate snimku vidjet ćete da napadač ima namjeru pucati iz prve, a branič mu drži ruku na ramenu. To je bila pogreška... Bio sam unaprijed pripremljen na kritike, ali dobio sam i pozitivnih ocjena koje su mi pomogle u tom razdoblju. Suđenje je težak posao, kaže Nishimura za AFP a prenosi themalaysianinsider.com, te otkriva detalj iz zračne luke u Sao Paulu.


'Poslije utakmice sam na aerodrom došao u 'civilnoj' odjeći Kako bi se uklopio u masu, ali dočekali su me domaći volonteri s natpisom pa mi je krinka bila razotkrivena. Tada se počela stvarati manja grupa bijesnih Hrvata, no reagiralo je aerodromsko osiguranje i zaštitilo me. Nije to bio ozbiljniji incident.'

Poslije utakmice hrvatski igrači su svjedočili da Nishimura ne zna engleski jezik. Ili možda da ga nije želio pričati s njima.

'To su gluposti. Govorio sam na engleskom i oni s kojima sam pričao su me razumjeli,' završava sudac koji u Hrvatskoj nikada neće dospjeti na listu najpopularnijih.