U LAŽI SU KRATKE NOGE

Rooney: Ja sam pošten igrač, ne simuliram

04.09.2009 u 10:22

Bionic
Reading

Nakon što je Uefa kaznila Arsenalova napadača Eduarda zbog odglumljenog jedanaesterca, mediji su se raspisali o simuliranju na nogometnim travnjacima pa je o tome govorio i golgeter Manchester Uniteda Wayne Rooney

Engleski mediji razapeli su Eduarda zbog jedanaesterca koji je iznudio protiv Celtica, a o takvim situacijama su se raspričali i ostali nogometaši.

'Da, ja 'glumim', ali samo kada sam na odmoru', rekao je Rooney i dodao:

'Ne mislim da je to pošteno. Nikad nemam namjeru simulirati. U nekim trenucima ja sam radije pokušao ostati na nogama, nego da sam pao. Svatko tko zna kako igram, zna da sam pošten igrač.'

Inače, Rooney senekoliko puta našao u situacijama kada je iznudio sumnjive jedanaesterce, a suparnici su ga optuživali za glumu. Engleski reprezentativac na pitanje bi li pokušao prevariti suca u finalu Svjetskog prvenstvaizjavio je:

'Pitajte me tada.'

Za engleske medije Rooney je govorio i o skorašnjem susretu s Hrvatskom.

'Utakmica sa Slovenijom dobra je priprema za veliki susret s Hrvatskom. Tu želimo tri boda i plasirati se na Svjetsko prvenstvo. U Zagrebu smo ih svladali 4:1 i to je bila sjajna noć i sjajna pobjeda za nas. Novi trijumf na Wembleyju bio bi novi sladak trenutak', završio je Rooney.