POVRATAK U STILU

Adriano: Spasio me povratak u Brazil

04.09.2009 u 09:53

Bionic
Reading

Kontroverzni Adriano bijegom iz Intera u rodni Brazil riješio je sve svoje psihičke probleme. Barem tako kaže uoči velikog sraza s Argentinom

Veliki Adriano spreman je za povratak na veliku scenu. Nogometaš, čija je nogometna veličina neosporna baš kao i kontroverznost njegova karaktera, smatra da mu je povratak u Brazil spasio karijeru i da je sada spreman za novi početak.

'Povratak u Brazil bio je dobra odluka. Ponovno sam pronašao zadovoljstvo u igranju nogometa, a ponovno se radujem i igranju u nacionalnom dresu. Dok sam bio u Europi, nije mi se dalo trenirati i dolazak u Falmengo sve je promijenio. Znate, Brazilcu je vrlo važno biti uz sunarodnjake i obitelj, to su naše velike vrijednosti', kazao je Adriano domaćim novinarima.

Jasno, nije spomenuo da se u Brazilu ne nalazi pod povećalom kao u milanskom Interu, da mu sadašnji trener ne zamjera noćne izlaske i partijanja po noćnim klubovima s prpošnim damama sumnjiva morala, dok je Jose Mourinho bio doslovce alergičan na to. No jednu stvar Adrianu treba priznati; čovjek se vratio u Flamengo i odmah postao najbolji strijelac brazilskog prvenstva. Izlascima i svemu unatoč!

Tek koji dan uoči velikog klasika Brazila i Argentine, Adriano je izrazio i svoje veliko zadovoljstvo što će ponovno zaigrati protiv najljućeg suparnika. Dosad je odigrao četiri utakmice protiv Argentine i tri puta zabio pogodak, a dva od njih bila su krucijalna za osvajanje Copa Americe 2004. Brazil je pobijedio Argentinu u finalu sa 4:2 nakon jedanaesteraca, a Adriano je prvi pogodak postigao u trećoj minuti sudačke nadoknade, za izjednačenje na 2:2. Kasnije je bio precizan i s bijele točke.