TAKVI SU BRAZILCI...

Neymar dokučio zašto su Brazilci daleko iza Elfa, Furije...

21.07.2014 u 20:01

Bionic
Reading

Mnogo je onih koji su s nevjericom dočekali proglašenje Lionela Messija najboljim pojedincem Svjetskog nogometnog prvenstva. Neymar, što je i logično jer je njegov klupski suigrač, nije jedan od njih

Messijevo proglašenje najboljim mnogi su proglasili samo marketinškim planom ustvrdivši da 27-godišnji Argentinac nije bio u najboljem izdanju tijekom Mundijala na kojem je, zajedno sa sunarodnjacima, poražen u finalu od Njemačka 1-0.

Njegov suigrač iz Barcelone, Brazilac Neymar, smatra da unatoč tome što Messi nije zabio niti gol u nokaut fazi natjecanja, laskavu titulu s pravom nosi kući.

'Veliki sam Messijev navijač, njega kao igrača i kao osobe. Ne znam je li zasluženo ili ne, ali po meni je bio jedan od najboljih pojedinaca Svjetskog prvenstva. Najmanje među trojicom najboljih, kao i Bastian Schweinsteiger i Arjen Robben,' veli Neymar koji se osvrnuo i na bivšeg izbornika Luiza Felipea Scolarija i na brazilsko četvrto mjesto na Mundijalu kojem su bili domaćini i jedni od favorita za osvajanje naslova:


'Ne razumijem se puno u taktiku, ali imali smo vođu koji je bio jedan od najboljih brazilskih izbornika ikad. I sam se pitam zašto nismo uspjeli, ali ne mogu si to protumačiti. No, onaj tko se bolje priprema u nogometu i pobjeđuje. Priprema je sve. Imamo ponajbolje igrače na svijetu, ali u Europi je svaki trening ozbiljna stvar. U Brazilu nije. Trenira se više, ali s manje odlučnosti. Mi smo takvi. Trenutačno nam je nogomet iza njemačkog i španjolskog. Moramo biti dovoljno veliki da to priznamo,' završava iskreni Neymar.