NOVI HRVAT NA CAMP NOU

Gotovo je! Rakitić je novi igrač Barcelone

09.06.2014 u 21:44

Bionic
Reading

Prema pisanju medija vrlo bliskih Barceloni, Mundo Deportiva i Sporta, Barcelona i Sevilla postigli su konačan dogovor oko transfera Ivana Rakitića koji će u utorak biti i službeno objavljen...

Još tijekom prijepodneva bilo je poznato kako su za Sevillu otputovali Barcelonin sportski direktor Andoni Zubizarreta te financijski direktor Javier Faus koji su se sastali sa sportskim direktorom Seville Monchijem kako bi dovršili posao oko transfera Ivana Rakitića u Barcelonu.

Kako prenosi Mundo Deportivo, stavovi klubova nisu bili daleki i dogovor je bio realan. Barcelona je bila spremna ponuditi 18 milijuna eura dok Sevilla nije željela pristati na ispod 20 milijuna eura. U konačnici su strane približile stajalište i dogovor je postignut.

Kako Sport piše, Barcelona je pokušavala spustiti cijenu transfera uključujući u transfer i ponekog igrača, a na kraju je dogovoreno da će na posudbu u Sevillu biti poslan Denis Suarez koji je ove sezone bio član Barcelone B.

Sport dodaje kako će službena objava uslijediti u utorak ujutro nakon što Rakitić obavi liječnički pregled u kampu hrvatske reprezentacije u Brazilu, a odmah nakon objave tog ulaznog transfera trebala bi uslijediti objava odlaska Cesca Fabregasa u Chelsea.

Rakitić odlazi prema Camp Nou