PREMIERSHIP - 4. KOLO

Ozljeda Modrića nova briga za Hrvatsku

29.08.2009 u 18:21

Bionic
Reading

Nova briga za hrvatskog izbornika Slavena Bilića. Luka Modrić je morao izaći s terena za vrijeme susreta četvrtoga kola između Tottenhama i Birminghama, a težina ozljede još nije poznata

Veznjak Spursa dobio je udarac u dvoboju s Leejem Bowyerom u predjelu lista, a nakon što mu nije pomogla ni liječnička intervencija, morao je biti zamijenjen. Luka Modrić napustio je travnjak u 48. minuti i tek slijede pregledi da se utvrdi ozbiljnost ozljede, pa je još prerano za prognoze koliko će bivši igrač Dinama morati pauzirati.

Hrvatsku nogometnu reprezentaciju očekuju dva kvalifikacijska susreta za Svjetsko prvenstvo, s Bjelorusijom (5. rujna) i Engleskom (9. rujna), a Modrićev izostanak bio bi velik udarac za Bilićeve izabranike.

Tottenham je slavio protiv Birminghama 2:1, golovima Petera Croucha (72) i Aarona Lennona (90+5), dok je pogodak za goste postigao Lee Bowyer (75). Vedran Ćorluka je igrao cijelu utakmicu za domaći sastav.

Blackburn Roversi i West Ham United su igrali 0:0, a zadnjih 15 minuta je za domaće igrao Nikola Kalinić.

Liverpool je došao do pobjede kod Bolton Wanderersa, koji su vodili sa 1:0 i 2:1. Nade domaćina u pozitivan rezultat pokopane su nakon crvenog kartona Seana Davisa u 55. minuti, a Liverpool je to iskoristio i preokrenuo na 2:3.

U derbiju četvrtog kola Manchester United je na Old Traffordu pobijedio Arsenal 2:1, a za gostujući sastav posljednjih 11 minuta odigrao je napadač hrvatske reprezentacije Eduardo da Silva. Arsenal je poveo sjajnim pogotkom Andreja Aršavina u 40. minuti, no 'crveni vragovi' su u drugom dijelu utakmice preokrenuli rezultat golovima Waynea Rooneya (59-11m) i Abou Diabyja (64-autogol). Bio je to prvi poraz Arsenala ove sezone, dok je United upisao treću pobjedu uz jedan poraz.

U vodstvu se nalaze Chelsea i Tottenham sa po maksimalnih 12 bodova, Manchester United je treći sa devet bodova, dok je Arsenal na petom mjestu sa šest bodova, ali i utakmicom manje.

Rezultati:

Chelsea - Burnley 3:0 (Anelka 45, Ballack 47, A. Cole 52)
Tottennham - Birmingham 2:1 (Crouch 72, Lennon 90+5 / Bowyer 75)
Bolton - Liverpool 2:3 (Davies 33, Cohen 47 / Johnson 41, Torres 56, Gerrard 83)
Blackburn - West Ham 0:0
Wolverhampton - Hull 1:1 (Stearman 46 / Geovanni 3)
Stoke - Sunderland 1:0 (Kitson 43)