ZA TPORTAL

Modrić otvoreno o europskoj kruni, Realu, svojoj igri i SP-u…

26.05.2014 u 06:40

Bionic
Reading

'Znao sam da u produžetku oni nemaju šanse jer su već dosta njihovih igrača hvatali grčevi. Bili su jako umorni, a mi smo se dobro osjećali. Tako da, kad smo ga zabili, znao sam da ćemo ih dobit u produžetku' – rekao je za tportal Luka Modrić i tako otkrio u kojem je trenutku bio siguran da će podići 'klempavi' trofej

Odmah nakon utakmice u Lisabonu, gdje je Real u finalu protiv Atletica slavio s konačnih 4:1 i tako po deseti put postao prvak Europe, razgovarali smo s Lukom Modrićem, koji nam je otkrio nekoliko vrlo zanimljivih detalja…

Kako ste proživjeli pobjedu svoje ekipe?
LM: Slavlje je bilo super. Svi smo presretni. Napokon,osvojili smo tu famoznu Decimu. Ništa, presretan sam i nemam riječi kojima bih opisao ovu sreću i mislim da smo zaslužili ovo večeras. Real je, kako je igrao cijelu sezonu, zaslužio Ligu prvaka iako se ni za Atletico ne može reći da nije zaslužio. Ali ipak, malo više mi.

Je li vam ovo najdraži trofej? Najdraža utakmica u karijeri?
LM: Pa je, definitivno. Od kad sam se počeo baviti nogometom, o ovome sam sanjao cijeli život i sav teški rad i što sam se odricao i sve što sam prošao kroz svoju karijeru... Danas je to došlo na naplatu i zbog toga sam presretan.

Odmah nakon dvoboja, u izjavi ste pobjedu posvetili svom bivšem treneru i Hrvatskoj…
LM: Pobjedu posvećujem prije svega svojoj obitelji . Supruzi, djeci, obitelji koja je bila danas ovdje i mojim prijateljima. Nakon toga, pokojnom Tomislavu Bašiću. On, kao što svi znate u Hrvatskoj, ima jako puno zasluga za to što sam ja danas. Žao mi je što nije mogao prisustvovati, ali sam siguran da ovo negdje odozgora gleda. I naravno, ljudima u Hrvatskoj koji prolaze kroz teške trenutke. I ne samo njima nego i ljudima u BIH i Srbiji posvećujem ovu pobjedu. Nadam se da će sve to brzo proći i da će izaći jači iz toga, da ih se neće zaboraviti i da će im se pružiti adekvatna pomoć. Svi mi trebamo u tome pomoći.

Je li ovo i konačna nagrada za sav vaš trud tijekom karijere?
LM: Kao što sam rekao, ovo je za mene ostvarenje svih snova. Prvo, dolazak u Real Madrid je za mene bio nešto posebno i jedan od najsretnijih dana u mojoj nogometnoj karijeri. A ovo je još više od toga. Prošao sam dosta toga od početka. Imao sam teških trenutaka, ali nikad nisam prestao vjerovati u sebe i uvijek sam vjerovao da će se sav trud i rad koji ulažem u sebe jednog dana isplatiti. To je, hvala Bogu, došlo danas na naplatu. Presretan sam, nemam riječi.

Mislite li da je utakmicu dobrim dijelom riješila fizička sprema?
LM: Definitivno. Pogotovo taj gol koji smo zabili. Znao sam da u produžetku oni nemaju šanse jer su već dosta njihovih igrača hvatali grčevi. Bili su jako umorni, a mi smo se dobro osjećali. Tako da, kad smo ga zabili, znao sam da ćemo ih dobit u produžetku.

Što vam je trener rekao u svlačionici, nakon što ste gubili na poluvremenu?
LM: Rekao je da nastavimo igrati, da moramo malo podignuti razinu svoje igre i to smo napravili u drugom poluvremenu. Pogotovo u tih možda zadnjih dvadesetak minuta, koji su presudili u našu korist.

Jeste li u jednom trenutku pomislili da nećete pobijediti?
LM: Nisam. Vjerovali smo. Da nismo vjerovali vjerojatno ne bi ni izjednačili. Stvarno smo vjerovali, a u ekipi imamo puno pobjednika koji su igrali jako puno velikih utakmica tako da nisam sumnjao niti u jednom trenutku, koliko god se situacija činila teška.

Što ste pomislili prije nego ste izveli korner za pobjedu?
LM: A ništa. Nadao sam se samo da ću dobro centrirati. Još smo uigravali te centaršuteve. Kao što je bilo u Munchenu, nadao sam se da će Sergio Ramos biti tamo, kao što je i bio... I eto.

Je li ovo poticaj Realu da sljedeće godine osvoji La ligu, koja vam najčešće posljednjih godina izmiče? Vama osobno, poticaj prije Svjetskog prvenstva?
LM: Ovo sve što se dogodilo večeras, siguran sam da će odagnati umor na kraju sezone, da ću se dobro odmoriti u ova četiri dana što mi je izbornik dao i doći potpuno spreman i oran, što je najbitnije, za pripreme. A što se tiče ovog, siguran sam da će nam dati podstrek za ubuduće. I za La Ligu i za Ligu prvaka zato što neće više bit te opsesije. Uvijek će bit opsesija Reala osvajanje Lige prvaka, ali ne tolika kolika je bila za ovu Decimu. Tako da, ovo je nešto povijesno i sretan sam da sam dio te povijesti ovog velikog kluba.

Igrali ste pod Mourinhom, sad pod Ancelottijem. Ima li neke razlike da ste sada osvojili Ligu prvaka?
LM: Ne bih sad htio davati nikakve usporedbe. Obojica su vrhunski stručnjaci, vrhunski treneri i ljudi... I to je to. Sretan sam da imam priliku raditi, učiti i trenirati s takvim stručnjacima.