U-21, KVALIFIKACIJE ZA EP

Ladić se nada zdravim igračima pred odlazak u Norvešku

24.08.2009 u 14:13

Bionic
Reading

Istoga dana kad je Slaven Bilić objavio popis igrača za kvalifikacijske oglede protiv Bjelorusije i Engleske, to je učinio i izbornik mlade reprezentacije U-21 Dražen Ladić čije pulene očekuje ogled u sklopu kvalifikacija za EP u Norveškoj

Mlada reprezentacija U-21 u subotu, 5. rujna gostuje u Norveškoj u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Kako su mladi nogometaši prosuli bodove već u prvom kolu protiv Cipra, pred Ladićem i njegovim igračima je težak zadatak da osvajanja prvog mjesta jer više nemaju pravo na kiks.

Naime u našoj, 7. kvalifikacijskoj skupini, nalaze se još reprezentacije Srbije i Slovenije i u slučaju poraza u Norveškoj teško da bi mogli izboriti nastup na EP na koji će se plasirati samo prvoplasirane momčadi iz osam kvalifikacijskih skupina.

Na Ladićev popisu su: Ivan Kelava (Dinamo Zagreb), Antonijo Ježina (Zadar), Saša Dreven (Varteks Varaždin), Domagoj Vida (Osijek), Ivan Tomečak (Dinamo Zagreb), Goran Jozinović (Zadar), Elvis Kokalović (Slaven Belupo Koprivnica), Mario Maloča ( Hajduk Split), Tomislav Barbarić (Dinamo Zagreb), Mato Jajalo (Slaven Belupo Koprivnica), Milan Badelj (Dinamo Zagreb), Marin Ljubičić (Zadar), Matija Špičić (Zagreb), Filip Ozobić (Spartak Moskva), Mario Tičinović (Hajduk Split), Josip Knežević (Osijek), Dejan Školnik (Maribor), Marko Šimić (Lokomotiva Zagreb), Sandi Križman (Rijeka), Besart Abdurahimi (Zagreb), Krešo Ljubičić (Hajduk Split), Tomislav Šarić (Inter Zaprešić), Antun Palić (Croatia Sesvete), Mirko Oremuš (Hajduk Split) i Vlatko Šimunac (Cibalia).

Što se tiče popisa, Ladić je naglasio kako se nada da neće biti ozljeda, problemom s kojim se sudarao u proteklim akcijama.

'Ovo nisam želio govoriti prije da ne otvaram neki novi front, no moram kazati kako smo imali okupljanje prije 15-ak dana i kad je od 27 pozvanih čak devet bilo ozlijeđeno. Svi oni su došli i pregledali smo ih, no meni nije jasno kako je nakon par kola toliko mladih igrača ozlijeđeno. Tako da što se tiče popisa, nadam se da neće biti novih ozljeda', završio je Ladić.